volvo_s90_m

U siječnju ove godine Volvo je na Auto Showu NAIAS u Detroitu predstavio potpuno novi luksuzni sedan automobil imena S90. Ovaj model predstavlja švedsko viđenje velikog klasičnog automobila – limuzine, a odlikuje ga prepoznatljiv Volvov dizajn te je opremljen najmodernijim sigurnosnim, tehnološkim i komunikacijskim sustavima.
“Željeli smo uvesti nešto novo u relativno konzervativnu klasu automobila. To je bila naša osnovna ideja. Ujedno smo željeli podići interijer Volva S90 na jednu mnogo višu razinu. Zato smo raskošnost visoke klase kombinirali s naglašenom udobnošću i preciznom kontrolom u vožnji“, objasnio je Thomas Ingenlath, voditelj dizajna švedske kompanije.
Volvo S90 na prvi pogled otkriva svoj drugačiji karakter od drugih luksuznih limuzina. U njemu se suptilno isprepliće elegancija sa samouvjerenošću i moći. Dugim razmakom između središta prednjih kotača i početkom armature unutraš­njosti definira se premium karakter Volva S90. Bočna linija je elegantna, ali sadrži i elemente sportskog duha. Vrlo posebno je njegovo lice, na koje su po uzoru na SUV model XC90 ugrađena inovativna svjetla u obliku čekića skandinavskog boga Thora. Još više strujanja zraka omogućuje rešetka ispod poklopca motora, koja se sastoji od dvadeset i tri trake konveksnog oblika. Ovi detalji posuđeni su od legendarnog sportskog modela P1800 iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Unutrašnjost novog automobila osmišljena je kao vrlo sigurno i udobno utočište. Naime, Volvo S90 standardno je opremljen Intellisafe Assist sustavom, koji predstavlja nešto poput sigurnosnog kišobrana pod kojim su spojeni svi najnapredniji sustavi aktivne i pasivne sigurnosti. Kamera od 360 stupnjeva, tempomat, Pilot Assist za polu1670 knautonomnu vožnju te sustav upozorenja o sigurnosnoj udaljenosti samo su neke od opcija koje pruža ova tehnološki napredna limuzina.