Paul-Allen

Paul Allen, suosnovao je jednu od najbogatijih tvrtki na svijetu – Microsoft s Billom Gatesom, a bio je i poznat kao vlasnik više superjahti. Umro je od ne-Hodgkinovog limfoma, u samo dva tjedna otkako mu se opaka bolest vratila. Prema Forbesovoj listi najbogatijih ljudi, Paul Allen nalazi se na 21. mjestu s imovinom procijenjenom na 20 milijardi dolara.
U prošlosti je bio vlasnik 126,2 m duge superjahte „Octopus“, jedne od najvećih superjahti na svijetu.
Također je posjedovao 92,38 m dugu jahtu „Tatoosh“, 60,6 m „Meduse“. „Octopus“ je izgradila tvrtka Lurssen u Bremenu, na sjeveru Njemačke 2003. godine, Tatoosh je završena u Nobiskrugu 2000., dok je „Meduse“ produkt tvrtke Feadship iz 1996. godine.
Allen je svoje jahte, osobito Octopus, koristio u istraživačke svrhe. Tražio je olupine brodova i druge maritimne relikvije, poput zvona HMS Hood-a, nekoć dragulja britanske ratne flote, kojeg je pronašao 2005. godine. Posljednja otkrića njegova tima bila su japanski bojni brod „Musashi“ 2015. godine, te najnovije otkriće, ove godine američki ratni brod „USS Indianapolis“ kojeg su Japanci potopili prije 73 godine.
„Octopus“ je bila jahta posebno dobro opremljena i dizajnirana za potrebe Allenovih istraživačkih izazova. Na superjahtu su mogla sletjeti dva helikoptera, jedan na provi, a drugi na krmi broda. Bila je također opremljena velikom garažom i unutarnjim pristaništem u koju je mogla uploviti 20-metarska podmornica ili teretni brod. Interijer „Octopusa“ je dizajnirao Jonathan Quinn Barnett.