Invictus TT420 5

TT420 premijerno na Bootu

Novi Invictusov motornjak prvi je model ovog tipa i veličine s garažom za tender

Invictus Yachts je najavio novi model motorne brodice TT420 koji će premijeru imati na Bootu u Düsseldorfu. Talijansko brodogradilište širi svoju TT liniju pa će se novi model smjestiti između TT280, TT280S i TT460. Dizajn brodice potpisuje Christian Grande koji je zaslužan za dizajn kompletne ponude brodogradilišta, kao i drugih cijenjenih talijanskih brendova poput Cranchi, Sacs, Sessa itd. Ova 42 stope duga brodica nastavak je dizajna s prepoznatljivom linijom Invictus Yachts s blago futurističkim i oblim linijama te podsjeća na stariji model iz linije TT460, dobitnika Design Innovation Award 2020. godine.

Prvo što ćemo uočiti na ovoj motornoj jahtici je veliki karbonski hard top koji se elegantno nastavlja na  veliko vjetrobransko staklo. Takvo staklo i hardtop pruža odličnu zaštitu od vjetra i sunca, a brodica je i dalje vrlo otvorena, s obje strane te walkaround konceptom kuverte. Pod hard topom se uz skipersku konzolu i sjedeću klupu, nalazi i vanjski bar s hladnjakom i roštiljem, a iza još dvije klupe s pomičnim stolom za blagovanje, a u nastavku prema krmi je veliko sunčalište. Još jedno veliko sunčalište nalazi se na provi.

Invictus TT420 1

Raspored unutrašnjosti je vrlo tradicionalan, s provenom kabinom za dvije osobe gdje se kreveti mogu razmaknuti u dva single ležaja, te kabinu ispod kokpita s dva single ležaja i mnoštvom prostora za stvari. U centralnom dijelu je kupaonica s odvojenim tušem i wc-om, te s druge strane hladnjak i radna površina. Umjesto klasičnog prostora salona, proveni ležajevi kada su razmaknuti tvore dva udobna naslonjača i u sredinu se montira stol.

Krmena platforma u opciji se nudi kao hidraulična, i kao takva može služiti i kao dizalica i držač za tender. Ipak, ovaj model je poseban po tome što je jedini u kategoriji koji je opremljen garažom za tender u krmi, te može smjestiti 2,1 m dug tender. U strojarnici smještenoj u sredini broda nalaze se dva Volvo Penta D6 motora svaki s 440 konjskih snaga.

Invictus TT420 3

Tehnički podaci:

Dužina preko svega: 12,3 m
Širina: 4,15 m
Maksimalan broj osoba: 14
Visina iznad površine mora: 4 m
Opcije pogona: Volvo Penta D4 dpi / Volvo Penta D6 dpi
Dizajn: Christian Grande

Ilustracija: Invictus Yachts