Cranchi1

Test – Cranchi E26 Rider

Izgledom evocira klasične linije talijanskih glisera iz sredine prošlog stoljeća, no ispod vodene linije to je pravi moderni gliserski trup, dizajniran za brzu, relativno ekonomičnu i stabilnu plovidbu

Brodogradilište Cranchi prije dvije godine proslavilo je impresivnih 150 godina od osnutka tvrtke. Prezimiti tolike godine, “prevrućiti” tolika ljeta i kojekakva razdoblja znači da iza brenda stoji kvaliteta i iskustvo gradnje, mogućnost prilagodbe i dovoljno povijesti za napisati nekoliko knjiga. Cranchi je jedan od sinonima talijanske luksuzne brodogradnje, izvrsnosti brodogradnje, a njihove brodice i jahte prožete su klasičnim i modernim dizajnom rekreativnih plovila, ono što bismo jednostavno mogli opisati kao nešto tipično talijansko.

Brodogradilište gradi plovila velikog raspona. Pišemo plovila, jer se u njihovom portfelju trenutno nalazi 13 modela brodica, jahti i velikih jahti dužine od 8 do 25 m u pet linija proizvodnje.

Početkom ljeta u Agani smo imali prilike uskočiti na uzbudljiv Cranchi E26 Rider. Ovaj dnevni gliser može savršeno služiti kao tender za velike jahte ili kao samostalna brodica za dnevne đite. Cranchi E26 Rider je seksi, uglađena do najsitnijih detalja i stilski uravnotežena. To nije samo šminkerski komad, već brz, moderan i agilan gliser dobrih maritimnih sposobnosti. Kada brodogradilište koje ima iskustva gradnje nekoliko puta dužih i dvadeset pet puta težih brodica, nema sumnje da će u 8 metara napraviti sjajan posao po pitanju dizajna i kvalitete gradnje. Niti jedan centimetar na ovom Cranchiju stilski ne odskače. Izgledom evocira klasične linije talijanskih glisera iz sredine prošlog stoljeća, no ispod vodene linije to je pravi moderni gliserski trup, dizajniran za brzu, relativno ekonomičnu i stabilnu plovidbu. (…) Više pročitajte u 268. broju Mora.

Napisao: Teo Marević
Snimio: Marin Srzić

Cranchi2