clubswan racing studio borlenghi 18

Swan Croatia Challenge

Nakon pet održanih jedrenja, pobjednik je monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina

Prošlog tjedna se u Splitu jedrila Swan Croatia Challenge, s deset posada u one design klasi ClubSwan 36 iz 12 zemalja uključujući i domaću posadu Go Racing sastavljenu od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu. Uz domaćine ACI i ACI Sail, te JK Labud kao organizatora regate ujedno je i označen početak ovogodišnje ClubSwan sezone, a regata u Hrvatskoj bila je i premijerna regata za The Nations League u 2023. godini.

Nakon četiri dana regatavanja ispred Split, pobjedu je odnijela monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina, koja je dominantno slavila u svih pet održanih jedrenja.

„S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate. Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom Splitu,“ komentirao je kormilar pobjedničke jedrilice G Spot, Giangiacomo Serena di Lapigio.

Drugu godinu zaredom Hrvatska je ugostila jednu od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih serija koja posjećuje elitne nautičke destinacije poput Porto Cerva, St. Tropeza i Palma de Mallorce. Prvog dana regate je sa studentskom posadom jedrio i proslavljeni hrvatski skijaš i offshore jedriličar Ivica Kostelić.

clubswan racing studio borlenghi 10
clubswan racing studio borlenghi 1
clubswan racing studio borlenghi 4
clubswan racing studio borlenghi 12
clubswan racing studio borlenghi 5
clubswan racing studio borlenghi 2
clubswan racing studio borlenghi 15
clubswan racing studio borlenghi 18
clubswan racing studio borlenghi 16
clubswan racing studio borlenghi 14
clubswan racing studio borlenghi 13
clubswan racing studio borlenghi 17
clubswan racing studio borlenghi 19
clubswan racing studio borlenghi 22
clubswan racing studio borlenghi 21
clubswan racing studio borlenghi 20
clubswan racing studio borlenghi 23

Foto: Clubswan Racing / Studio Borlenghi