AdriaWinch4

Softversko nadziranje opreme

Splitska tvrtka Adria Winch uvela jedinstveno softversko rješenje u automatizaciji strojogradnje

Proizvođač palubnih strojeva i opreme, uživa ugled stečen u radu na projektima s brojnim partnerima, brodovlasnicima u svijetu. Renomirani je i vrlo uspješni proizvođač uređaja za sve vrste plovila, od velikih trgovačkih i radnih brodova, remorkera i specijaliziranih offshore plovila, pa do rekreativnih plovila i jahti. Izvrsna reputacija nije došla preko noći već napornim radom u mnogo malih koraka te konstantnim tehničkim napretkom i orijentacijom na budućnost.

Svoje pozicioniranje i izvrsnost temelje na fleksibilnom pristupu prema kupcima, a sada će uvođenjem novih tehnologija dodatno ojačati konkurentnost. U suradnji s tvrtkom Schneider Electric, unaprijedili su svoje poslovanje pametnim sustavima za automatizaciju i upravljanje u strojogradnji, što će, ističu dodatno poboljšati iskustvo njihovih klijenata.

Ova suradnja omogućava im da sve tehničke zahtjeve realiziraju uz već provjerena rješenja. Uz pomoć EcoStruxure Machine IoT platforme, Adria Winch olakšano može upravljati i nadzirati rad brodskog vitla. Platforma brodarima nudi centraliziran nadzorno-upravljački sustav koji im omogućava 24-satni uvid u stanje vitla, praćenje i analizu operativnog rada te instantni uvid u nastale kvarove, ali i informacije potrebne za njihovu prevenciju.

Schneider Electric je proveo niz treninga, edukacija i seminara za zaposlenike splitske tvrtke koji će im koristiti prilikom rada i „u potpunosti prilagođena rješenja za vrlo specifične aplikacije i potrebe Adria Winch-a.“ Izvršni direktor tvrtke, Hrvoj Pupačić kazao je da je tehnička podrška u vidu odabira komponenti za njihove sustave i podrška njihovim programerima kroz seminare i edukacije, za njih bila vrlo značajna.

„Naši timovi sad raspolažu informacijama o inovativnim mogućnostima koje pružanju Schneiderova rješenja. Uz to, na raspolaganju nam je i kontinuirana i prioritizirana podrška prilikom izvedbe naših projekata, neovisno o lokaciji gdje se implementira rješenje. Takav individualiziran pristup je u skladu s našim motom „Design to fit purpose“ iz čega je jasno da smo odabrali partnera koji odgovara našoj filozofiji i ambicijama,“ dodao je Pupačić.

Piše: Teo Marević
Foto: Adria Winch