Seafaring-Yachts-catalouge-2016-12

Koncept suvremene motorne jahte razvijen je kao odgovor na potrebu za plovilom koje nudi minimalan utjecaj na okoliš i vrlo niske operativne troškove, ali i visoku efikasnost i udobnost te sposobnost za duge traversade otvorenim morem.

Stoga su uloženi veliki napori u stvaranje vrhunskog oblika trupa koji se oslanja na formu jedrilica pružajući minimalan otpor u plovidbi, dok inženjerski i tehnološki dio prati najmodernija dostignuća, uz vrlo laganu (7500 kg), ali istodobno izuzetno čvrstu konstrukciju. Osim toga postignuta je razina pomorstvenosti i sigurnosti (A kategorija), udobnosti i doplova kao na mnogo većim i skupljim jahtama, a uz lakoću korištenja i troškove manjeg plovila.

Prvi primjerak modela od 44 stope već je testiran u moru prošli mjesec te se trenutno dovršava, a ostvario je željenu nevjerojatnu potrošnju od 10 litara na sat pri brzini od 10 čvorova, što znači samo jednu litru po nautičkoj milji! Uz jedan motor do 400 KS, spremnik goriva od 1750 l, solarne panele na krovu te raskošna spremišta Seafaring 44 omogućuje vrlo veliku autonomnost krstarenja. Predviđena je ugradnja i hibridnog pogona.

Nudit će se u tri moderne izvedbe, Trawler, Coupe i Flybrdige, a sve tri krasi pažljivo promišljen raspored s maksimalnom iskoristivošću prostora.