Seafaring33_1

Seafaring se usredotočio na razvoj plovila za polagano, ali ne i sporo krstarenje uz minimalan utjecaj na okoliš, a time i uz vrlo malu potrošnju goriva po prijeđenoj milji. Prvi je model od 44 stopa predstavljen prije nešto više od godinu dana, a sada je na zahtjev tržišta pripremljen koncept novog broda od 33 stope čiji inovativni koncept ponovo ujedinjuje neobično efikasan poludeplasmanski trup te maksimalnu iskoristivost prostora.

Posebice se ističe dvokabinska izvedba koja ga čini jedinstvenim u klasi s odvojenim tušem. Uskoro će biti ponuđena i trokabinska izvedba, a obje će biti dostupne u inačicama eksterijera kao Coupe i Flybridge. Za potrebe plovidbe kanalima i jezerima na tržištima sjeverozapadne Europe, osim ograničene visine, razvijen je i odgovarajući trup koji pruža odličnu stabilnost na pravcu pri manjim brzinama.

Seafaring 33 će ujedno moći ploviti brzinom do čak 26 čvorova, što će prvi puta biti moguće u gami škvera, a koncept plovila javnosti će biti predstavljen u proljeće 2018. godine. Osim toga izvrsne pomorske karakteristike odlično odgovaraju namjeni za duga krstarenja što ujedno naglašava filozofiju Seafaring plovila. To je potvrda da ih projektiraju i grade ljudi od mora za nautičare koji na brodu borave nekoliko mjeseci godišnje te u plovidbi uživaju jednako kao i pri dolasku na cilj.

Najvažnije je da na samo 33 stope ova zanimljiva jahtica nudi dvije izuzetno prostrane kabine, ali i panoramski pogled od gotovo 360 stupnjeva iz salona. Ujedno, salon je kroz široka vrata spojen s kokpitom omogućavajući iznenađujuće ugodno iskustvo boravka. Njegov dizajn je jednostavan i bezvremenski, pažnja posvećena detaljima je zapanjujuća, baš kao i visokokvalitetni materijali i iskoristivost. Zbog toga je Seafaring izuzetno dobro prihvaćen od kupaca, novinara i profesionalaca.

Dužina preko svega iznosi 10,80, a trupa 9,99 metara, što su uz širinu od 3,70 i gaz od 0,70 metara vrlo kompaktne dimenzije. Spremnik goriva prima 500, a vode 300 litara, što jamči veliku autonomiju pri ekonomičnoj brzini krstarenja od 8,5 čv. Istisnina je 5000 kg, a maksimalna snaga jednog ili dva motora može biti do 220 kW.

www.seafaringyachts.com