FP_Saona47_1

To znači da ćete ploveći na Saoni 47, koja je sposobna dojedriti do spektakularnih destinacija diljem svijeta, doživjeti nezaboravna iskustva. Naime, svi modeli francuskog škvera projektirani su da pruže izvanredne prostore za boravak i visoku razinu udobnosti, uz tradicionalno sjajne performanse po kojima su itekako cijenjeni među ljubiteljima katamarana. Sadržavajući najbolje značajke marke, Saona 47 zrači posebnom privlačnošću te karakterističnim dizajnom s naglašeno čvrstim linijama te izvanrednom elegancijom u plovidbi pod jedrima, ali i na sidru. Za to je zaslužan projektni ured Berret Raccoupeau Yacht Design s kojim suradnja traje već niz godina.

Osim toga nudi intuitivni osjećaj okretnosti na kormilu te konkurentima nedohvatljive performanse u svim vremenskim uvjetima na moru. Njezin optimiziran omjer mase (oko 13,8 tona) i volumena omogućuje izuzetnu balansiranost i stabilnost pri bilo kojoj brzini, a time i nezaboravne doživljaje. Površina jedara je očekivano velika pa glavno jedro ima 75, a flok 52 kvadratna metra, a za dobar brzinski prosjek u uvjetima bez vjetra brinu se standardni motori s po 40 odnosno opcijskih 55 KS.

Saona 47 također sadrži raskošne prostore salona i kokpita za unaprijeđeno iskustvo krstarenja, dok je velikodušni kokpit inteligentno dizajniran za opuštanje i zabavu uz nekoliko zanimljivih značajki poput jedinstvene vrlo široke krmene platforme koja olakšava upotrebu igračaka i zabavnih aktivnosti na moru. Tu je i velika pramčana paluba s ogromnim sunčalištem te spektakularan flybridge od 9 kvadrata s dodatnom površinom za sunčanje i udobnim dnevnim boravkom na otvorenom, dok je upravljačka pozicija na “polukatu”, odlične preglednosti i sa svim komandama nadohvat ruke.

Salon je fino završen te se kupa u prirodnom svjetlu, dok je kuhinja izvrsno opremljena te ima izdvojenu radnu površinu “otočkog” tipa kao i izdašne spremišne prostore važne za duga krstarenja. Interijer je dostupan u dva rasporeda: prva je trokabinska vlasnička izvedba s “dekadentno luksuznim” apartmanom za vlasnika koji zauzima cijeli jedan trup te je opremljen veličanstvenom kupaonicom talijanskog stila, dok su druge dvije kabine za goste također prostrane te imaju vlastite kupaonice.

Druga izvedba sadrži čak pet kabina sa zasebnim kupaonicama te solidnim smještajem za posadu. Od ove godine uspostavljena je suradnja s tvrtkom Victoria Yachting, specijalistom za tkanine i materijale koji se koriste u interijeru, pa Saona 47 ima visokokvalitetne i vrlo fine materijale i unaprijeđenu opremu za još ugodniju atmosferu. Ujedno će svi Fountaine Pajot modeli za godinu 2017./2018. dobiti ove značajke.

Još jedna novost koja dolazi iz škvera jest najavljeni Fountaine Pajot Yacht Club web-stranica koja je namijenjena isključivo vlasnicima katamarana ove marke, bilo na jedra bilo motornih. Cilj joj je ojačavanje veze škvera i vlasnika te pružanje jedinstvenih i ekskluzivnih usluga u suradnji s renomiranim brendovima.

www.fountaine-pajot-croatia.com