DSCF0006

Gumenjake Sacs zasigurno ne treba suviše predstavljati jer su ovi talijanski ljepotani na Jadranu prilično česti i iznenađujuće popularni već dugi niz godina, a i mi smo do sada nekoliko modela već testirali u Moru. Posljednji put lani smo u broju 224. predstavili moćan trinaestmetarski Strider 13, a ove godine zastupnik Princess Yacths Adriatic doveo je još jedan veliki model iz serije Strider, malo “skromniju” 11-icu s unutarbrodskim motorima, što je bio više nego dovoljan razlog te prilika koja se ne propušta da se zaputimo u marinu Agana i zaplovimo ovim vrhunskim plovilom.

Sacs je vrlo cijenjeno ime u svijetu gumenjaka već dugi niz godina, a u posljednjih nekoliko orijentirali su se gotovo isključivo na vrlo velike i prestižne modele do čak dvadeset metara, dok su seriju manjih modela ispod 10 metara Sport Class nedavno čak reducirali na samo tri modela. Sada im gama tako počinje sa 700-ticom koja je sa svojih također nemalih 7 metara sada početni model, iako je to još donedavno bio model od oko pet metara. Bio je to zapravo logičan korak s obzirom da prodaja velikih modela ide odlično, a na njima je i zarada mnogo veća.

DSCF9843

A u tom su sektoru već dulje vrijeme pravi specijalisti, poznati po konstantnom razvoju i istraživanju novih mogućnosti, ali i po vrhunskoj kvaliteti, atraktivnom dizajnu i sjajnim performansama. Sve te karakteristike utjelovljuje serija Strider, možda i najuspješnija na tržištu velikih gumenjaka diljem svijeta. Oni se uglavnom koriste za dnevne izlete uz vile na moru, kao prateći brodovi za jahte, tenderi za megajahte, kao plovila za transfere VIP gostiju i ostale slične funkcije gdje je poželjno koristiti takva ekskluzivna plovila. Zato su u potpunosti prilagođena ovim funkcijama te nude raskošne i vrlo luksuzne palubne i potpalubne prostore za maksimalnu udobnost i plovidbu sa stilom, u čemu niti predmetni Strider 11 ne zaostaje.

DSCF0033