B0006146

Rolls-Royce i Sunseeker dogovorili su poslovnu suradnju, pa će se ubuduće u modele 86Y, 95Y, 116Y i 131Y ugrađivati motori MTU serije 2000 i 4000.

Dogovor dviju tvrtki uključuje i novu tehnologiju i sistemska rješenja koja MTU izbaci na tržište tijekom trajanja ugovora, do kraja 2020. godine.

Predsjednik uprave Sunseekera, Michael Straughan rekao je da imaju namjeru nastaviti uspješnu suradnju s MTU-om, jer već 18 godina surađuju, a sada su potpisali i ugovore kojima se njihovo poslovanje stavilo u kalupe. Straughan kaže da u MTU-u vide izuzetnog partnera za predstavljanje inovativnih tehnologija, te se vesele budućoj pozitivnoj suradnji.

Britanski MTU već godinama opskrbljuje Sunseekere motorima na modelima od 20 do 47 metara.

Knut Müller, predsjednik uprave MTU za brodogradnju i državne poslove kaže da im je zadovoljstvo sklopiti ovakav dogovor i nastaviti dobru suradnju. Istaknuo je da je tijekom puno godina postojanja tvrtki, osnivač Sunseekera, Robert Braithwaite imao veliki utjecaj na uspjeh Sunseekera, MTU i industriju brodogradnje jahti, te da je bio važan za razvoj tog tržišta. Müller dodaje: „Mi u MTU smo vrlo zahvalni i privilegirani što smo dio Sunseekerove obitelji.“

MTU je prilikom sklapanja dogovora Sunseekeru uručio priznanje za ugrađenih 1.8 milijuna MTU-ovih konjskih snaga u Sunseekerove jahte tijekom posljednjih 18 godina.