2qs_activ_605_bowrider_156

Poznata američka marka Quicksilver najavila je lansiranje potpuno nove linije glisera pod nazivom Activ Bowrider, koji odmah otkriva o kakvom je tipu plovila riječ. Prikazane su renderske fotografije tri modela od pet do sedam metara dužine namijenjenih nautičarima koji traže svestrano, kvalitetno i sigurno plovilo što ujedinjuje najmodernije tehnike konstrukcije s prilično klasičnim izgledom nenametljivog, ali opet sportskog dizajna. Sva tri modela nudit će naglašeni osjećaj prostranosti i zaštićenosti posade zahvaljujući velikodušnom i dubokom kokpitu s visokim bočnim stranicama.

Nova linija zasad se sastoji od modela Activ 555 Bowrider, Activ 605 Bowrider te Activ 755 Bowrider. To su sportski obiteljski gliseri otvorenog pramca koji nude izuzetno mnogo za svoju klasu uz tradicionalno povoljne cijene.

Ujedno sadrži provjerene odlike kao što su potpuno integrirano spremište za tendu koja se postavlja u samo nekoliko sekundi, hidraulični kormilarski sustav, otporne i moderne podne obloge flexi-teak, stup za tegalj skijaša s namjenskim i brojnim drugim spremištima te još nizom drugih ergonomskih i izuzetno praktičnih rješenja koja povećavaju udobnost boravka na plovilu. Najavljeni su i posebni paketi opreme Smart koji će kupcima uštedjeti oko 10% cijene, ali i vrijeme potrebno za isporuku.

Za pogon se također u paketu nude moderni Mercury izvanbrodski motori od minimalno 60 KS za najmanji model Activ 555 do maksimalno 300 KS za najveći Activ 755 Bowrider. Dva veća modela upravo su premijerno predstavljena na sajmu nautike u Parizu početkom prosinca, zatim će se 755-ica pojaviti na Bootu u siječnju, nešto kasnije dolazi i Activ 555, a potom će biti prezentirani i na ostalim važnijim nautičkim sajmovima diljem Europe.

www.mcm.at