RORC 2022

Prvoplasirani u cilju RORC 2020

Comanche za sad jedina posada monotrupaca u cilju. Prva dva trimarana stigla u cilj u razmaku manjem od sat vremena

Tijekom vikenda, prvoplasirane posade iz klasa mono i multi trupaca uplovili su u Granadu i zauzeli prvo mjesto na regati RORC 2022
Ciljnu liniju prva je prešla posada ultra brzog trimarana Maserati Multi 70 sa skiperom Giovannijem Soldinijem, slijedila ih je posada trimarana rekordera, Powerplay Mod 70, zatim trimaran Argo sa skiperom Jasonom Carrollom. Zanimljivo je da su prve dvije posade završile s manje od sat vremena razlike, dok je treća stigla u cilj 3 i pol sata nakon prve.

Prekooceansku regatu završio je i čuveni Vplp / Verdier 100 Supermaxi, Comanche koji je stigao jučer, 16. siječnja u 9:11 UTC. Skiper Mitch Booth tako je doveo svoju posadu do pobjede u skupini monotrupova. Drugoplasirani u skupini monotrupova su u ovom trenutku L4 Trifork na Volvo Open 70, sa skiperom Jens Dolmerom. Iza njih su I Love Poland na istom tipu brodice, čiju posadu predvodi skiper Grwegorz Baranowski. Posada Hypr, Volvo Open 70 na kojoj jedre i slovenski jedriličari nalazi se na 5. mjestu u skupini IRC Super Zero, na 12. u skupini Line Honors, te na 18. u skupini IRC Overall.

Piše: Teo Marević
Foto: Screenshot YouTube