La vaga III 1

Prinova i La Vaga III

Najpoznatiji jedriličarski influenceri Sailing La Vagabonde dobili prinovu i s katamaran prešli na trimaran.

Australski par Riley Whitelum i Elayna Carausu, o kojima smo pisali u Moru u travnju prošle godine, žive snove brojnih nautičara. Obitelj se širi, plove svijetom, upoznaju brojne zanimljive ljude i mjesta, te stječu nevjerojatna životna iskustva. Nedavno su dobili prinovu u obitelji, njihov YouTube kanal sada broji gotovo 1,6 milijuna pratitelja, a svoj poznati katamaran zamijenili su trimaranom brenda Rapido Catamarns.

Par se upoznao u Grčkoj 2015. godine i od tada svoje dogodovštine prenose u tjednim epizodama putem YouTube kanala “Sailing La Vagabonde” i drugih društvenih mreža, te svoje istoimene internetske stranice. Riley je za svoju prvu jedrilicu zaradio radom u australskom rudniku. Na internetskom oglasniku pronašao je povoljnu jedrilicu iz chartera na jugu Italije, te bez ikakvog jedriličarskog iskustva, odletio u Europu, kupio jedrilicu pa umalo stradao u prvoj etapi plovidbe do Splita.

la vaga iii a

Ubrzo je tijekom plovidbe Grčkim arhipelagom upoznao svoju buduću partnericu Elaynu i ona mu se pridružila u naumu da preplove svijet. U međuvremenu su svoj influencerski kapacitet iskoristili za kupnju novog katamarana, dobili sina Lennyja, koji s njima živi i plovi svjetskim oceanima. Veliki skok u  popularnosti doživjeli su prilikom jednog prelaska oceana, kada su za potrebe svjetskog ekološkog summita u Španjolskoj, prevezli poznatu švedsku aktivisticu Gretu Thunberg i njenog oca.

Od tada, popularnost im raste iz dana u dan, a njihov Lenny je postao omiljena zvijezda, odrastajući u idiličnom obiteljskom okruženju u kokpitu katamarana. Prošlog tjedna njihova obitelj se povećala, te je na svijet stigao Elaynin i Rileyjev drugi sin, Darwin. Proces trudnoće, te prirodnog poroda kod prijatelja u kući, u Australiji, pratili smo u epizodama.

Riley je zahvaljujući bogatim jedriličarskim iskustvima napisao nekoliko knjiga i snimio brojne epizode o jedrenju, kako odabrati odgovarajući brod za vlastite potrebe, te prema istim načelima, prelazak iz monotrupa u katamaran pa u trimaran, bio je logičan svima koji su pratili pustolovine Australskog para. U predzadnjoj, duhovitoj epizodi možete pogledati o kakvom je trimaranu riječ.

Piše: Teo Marević
Foto: Sailing La Vagabonde / YouTube Screenshot