Croatia Full of life

Pred ciljem Transat Jacques Vabre

Dvočlana posada Croatia full of life je nadomak Martinika, te bi nešto iza ponoći trebali stići u cilj Transat Jacques Vabre

Pred Ivicom Kostelićem i Antoine Callisteom je nešto više od 170 nautičkih milja do cilja ispred Fort de France na Martiniku. U trenutku pisanja ovog teksta nalaze se na 16. poziciji od 45 posada u floti Class 40. Dvije posade su u međuvremenu odustale od regate. Klase trimarana Ultime i Ocean Fifty sve su u cilju, kao i većina flote IMOCA 60.

Flotu Class 40 predvodi posada Banque du Leman, sa skiperom Valentinom Gautierom i ko-skiperom Simonom Kosterom, slijedi ih Seafrigo-Sogestran sa skiperom Cedricom Chateaom i Jeremiom Mionom, dok je na trećoj poziciji posada Volvo sa skiperom Jonasom Gerckensom i ko-skiperom Benoitom Hantzpergom.

Ako situacija ostane ovakva, ovo je rezultat iznad svih očekivanja za hrvatskog skipera, proslavljenog skijaša Ivicu Kostelića i ko-skipera Antoinea Calllistea, čija je jedrilica među starijim primjercima u floti. Prema prognozi, do cilja bi ih trebao ispratiti stabilna jačina vjetra oko 16 čvorova, što znači da bi trebali i zadržati sadašnju brzinu od 14 čvorova, pa je pretpostavka da će u cilju biti između ponoći i 1 ujutro prema vremenu u Hrvatskoj, odnosno između 19 i 20 h prema lokalnom vremenu.

Ivica putem svoje Facebook stranice revno piše brodski dnevnik, u kojem možete pročitati detaljnije što im se događalo na dnevnoj bazi. O cijeloj regati pisat ćemo i u nadolazećem, 263. broju Mora, a ovim putem posadi Croatia full of life želimo sreću i uspješan finiš regate Transat Jacques Vabre 2021.

Piše: Teo Marević
Foto: Laurent Travert / Facebook Ivica Kostelić