OpelInsigniaCT_2

Sviđa li vam se Opel Insignia, ali vam fali “ono nešto”, odgovor bi mogao ležati u Country Tourer izvedbi. “Ono nešto” što ona nudi u odnosu na ostale u ponudi nekolicina je funkcionalnih poboljšanja koja su korisna u svakodnevnom životu.

Country Tourer, naime, ima robusniji izgled, zahvaljujući zaštitnom plastikom (otpornijom na ogrebotine) obrubljenim blatobranima, pragovima i odbojnicima, kao i zaštiti podvozja. Naizgled mala, ali zapravo značajna promjena jest i 25 mm više podvozje koje, u kombinaciji sa spomenutom zaštitnom plastikom i opcijskim pogonom na sve kotače, Insigniji Country Tourer omogućuje veću upotrebljivost u odnosu na običnu karavansku verziju, bilo u gradu ili na lakšem šumskom putu.

Znatnijih promjena u interijeru nema, no poput svake Insignije, Country Tourer je moguće bogato opremiti, među ostalim i vrlo udobnim ergonomskim prednjim sjedalima, IntelliLux LED prednjim svjetlima, adaptivnim tempomatom i čitavim nizom sustava asistencije. Ogroman prtljažnik s rasponom od 560 od 1665 litara dovoljan je i za najdulja putovanja. Izbor motora dostupnih za Country Tourer nešto je manji nego kod uobičajenih izvedbi, no uključuje tri najzanimljivija četverocilindraša. Za hrvatsko tržište trenutačno jedina benzinska izvedba je 1,6-litreni Turbo s 200 KS, šesterostupanjskim automatskim mjenjačem i prednjim pogonom, a dvije dizelske inačice su dvolitreni sa 170 KS (uz izbor prednjeg ili pogona na sve kotače te ručnog ili automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa) i 210 KS snažan biturbo istog obujma isključivo dostupan s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. Taj pogon, među ostalim, dolazi s naprednom funkcijom vektoriranja okretnog momenta koja još učinkovitije, brže i bolje dijeli snagu među kotačima. Insignia podatnim ovjesom (straga multilinkom) omogućuje veću kontrolu u vožnji i uvjerljivije upijanje neravnina na lošijim cestama.

Opel Insignia Country Tourer dostupna je u salonima, a cijene startaju od 258.102 kune za benzinsku, odnosno od 265.106 kuna za dizelsku izvedbu te završavaju na 365.713 kuna za najsnažniju dizelsku varijantu s 210 KS.