IMG_2941

Otvoreno je prijavljivanje za ovogodišnji Genoa Boat Show, koji traje od 19. do 24. rujna. Prošlogodišnja izložba privukla je 174.610 posjetitelja, od čega više od 57.000 iz inozemstva i nešto više od 950 izlagača, i organizatori nastoje nadmašiti te brojke. To neće biti lako jer lani je broj izlagača rastao po stopi od 7,6%, a posjetitelja 17,8%.

59-tu ediciju te izložbe snažno je promovirala talijanska udruga nautičke industrije UCINA na IBEX-u, FLIBS-u, METSTRADE-u, Boot-u Düsseldorf i nedavno na Dubai International Boat Showu (DIBS) ). Predsjednica UCINA-e Carla Demaria izjavila je kako su im gotovo svi lanjski izlagači potvrdili da će opet nastupiti na sajmu. Organizatori će opet primijeniti formulu jednog sajma s četiri različita područja – jahte i superjahte, jedrilice, vanbrodski motori i gumenjaci, pribor i komponente. Rade na proširivanju nekih gatova i optimiziranju otvorenih prostora kako bi se čim bolje iskoristili.

Najnoviji podaci koje je dostavio UCINA-in Odjel za istraživanje tržišta pokazuje da talijanska industrija ima koristi od pozitivnog trenda. Očekuje se da će rast globalnog prometa talijanske industrije plovila za 2019. godinu biti 9,5%.

IMG_2942