IMG_2012

Vratila se publika i dašak optimizma – jedinstvena je to ocjena izlagača koji su nakon godina posta došli na svoje. Naravno, to još ne znači da raste prodaja plovila i motora na samom sajmu koji je brojem izlagača i izložaka ostao na razini prošlih godina ali veliki broj posjetitelja koji su u petak poslije podne, subotu i nedjelju preplavili četiri sajamska paviljona obečava. Ukupno ih je bilo 20500, dobrih pet tisuća više nego lani.

DSCN1914

I ove su godine četiri paviljona Zagrebačkog velesajma ispunili brodovi, motori, oprema i ljubitelji nautike. Manji je sajam nego onih berićetnih godina ali ima se na njemu što vidjeti. Osobito dobra bila je ponuda velikih gumenjaka, onih od šest ili sedam pa sve do preko deset metara te gliserskih brodica od šest do devet metara. Izloženi su bili praktično svi vanbrodski motori na tržištu, uključujući i one na struju. I brodska oprema bila je tradicionalno dobro predstavljena.

IMG_6847

Sajamska izložba je i prilika za druženje i susret s prijateljima. Jedno od njih, uz svesrdnu pomoć Bota Šare i vinarije Katunar, upriličili smo i mi pa su nam se pridružili brojni poslovni partneri i čitatelji.