SAR 1

Odabrana brodogradilišta

Zajednica ponuditelja Adriana Boats i Brodogradnja Pičuljan gradit će 15 stakloplastičnih SAR brodica za lučke kapetanije

Istog dana kada je održana službena primopredaja prve aluminijske SAR brodice za potrebe hitnog medicinskog prijevoza naručitelja Ministarstva zdravstva, a kojima će upravljati lučka kapetanija, objavljeno je i tko će graditi flotu stakloplastičnih SAR brodica za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Podsjećamo, riječ je o natječaju za gradnju 15 stakloplastičnih SAR brodica za potrebe lučkih kapetanija, koje će biti raspoređene duž Jadranske obale.

Procijenjena vrijednost natječaja bila je 7.167.031,65 eura, na koji se prvotno javilo 4 zajednice ponuditelja, od kojih je samo jedna zajednica zadovoljavala sve tražene uvjete dokumentacije.

Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda što uključuje cijenu ponude, razmak između servisnih intervala, ugradnju pramčanog propulzora, duljinu trupa brodice i jamstvo. Adriana Boats i Brodogradnja Pičuljan ostvarili su 86 bodova, a s obzirom na to da su jedini aplicirali na natječaj, ponuda koja bez PDV-a iznosi 9.735.000,00 eura, odnosno 12.168.750,00 eura s PDV-om je prihvaćena. Ponudu su predali 21. prosinca 2022., a 6. ožujka 2023. je ponuda pregledana i ocijenjena.

Natječaj je originalno predviđao da će ugovor biti sklopljen do kraja svibnja prošle godine, prema čemu je prva brodica trebala biti isporučena do kraja prošle godine. Budući da ugovor nije sklopljen prvotnom roku, dodatnom dokumentacijom je utvrđeno da će rok za isporuku prve brodice biti 7 mjeseci od sklapanja ugovora, odnosno 12, 24 i 36 mjeseci za ostale brodice. Detaljnije o brodicama smo pisali kada je natječaj raspisan, u siječnju prošle godine.

Foto: Screenshot Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture / Promo Video