33d59b41-af45-4a69-aaa7-ca9bc1135a91

Cantiere del Pardo , brodogradilište talijanskih jedrilica Grand Soleil i motornjaka Pardo ima nove vlasnike. Sa 60 posto udjela dosadašnji menadžeri brodogradilišta Luigi Servidati i Fabio Planamente ušli su u vlasničku strukturu brodogradilišta koje je do sada bilo u rukama obitelji Trevisani i Andree Amadori. Tvrtka je u tijekom posljednja dva desetljeća prošla kroz dvije krize, ali se uspjela vratiti na noge i stabilizirati poslovanje. Upravo su ova dva menadžera zaslužna za povratak iz mrtve pozicije u kojoj se tvrtka našla nakon svjetske gospodarske krize, a čemu je pridonijela i općenito bolja poslovna klima posljednjih godina.
Kapital tvrtke povećan je za 5 milijuna eura, pa je brodogradilište spremno za daljnji razvoj i rast brendova Grand Soleil Yachts i Pardo Yachts.
Ulogu predsjednika uprave nove korporacije preuzeo je Fabio Planamente, dok je Luigi Servidati predsjednik administrativnih poslova. Obojica su na vodećim pozicijama brodogradilišta od 2014. godine, a u tvrtki rade već godinama na različitim pozicijama – Servidati od 2000., a Planamente od 2009. godine.
Tijekom posljednje četiri godine, dok je dvojac na menadžerskim funkcijama Cantiere del Pardo, tvrtka je vratila poziciju na tržištu sa sadašnjih 30 milijuna eura godišnjih prihoda.