DCIM101MEDIADJI_0944.JPG

Novi kran u Polesani

Prije malo više od godinu dana službeno je otvorena nova marina u Puli. Sad je u marinu stigao i veći auto kran za spuštanje brodova do 200 tona

S novim će kranom sada moći spuštati i podizati veća plovila. Marina raspolaže s preko 260 vezova u moru i 40-ak mjesta na kopnu. Marina se prostire na preko 110 tisuća četvornih metara, a u planu je daljnje širenje vezova u moru i mjesta za brodice na kopnu, pa će novi kran igrati važnu ulogu u operativnom radu marine.

Početkom godine marina je opremljena i velikom samohodnom prikolicom za prijevoz plovila do 100 tona na kopnenom dijelu marine. Nadalje, u sklopu obnovljene zgrade na otočiću Sv. Katarina, gdje se nalaze upravni prostor i recepcija marine, početkom ove godine se otvorio i ugostiteljski objekt, Caffe Bar 21. Marina raspolaže i samouslužnom praonicom rublja, odbojkaškim terenom, a ove sezone kreće s radom i restoran.

polesana 3

Marina Polesana pripada grupaciji Marina 21, koju čine ukupno četiri marine, u Novigradu, Puli, Trogiru i u Korčuli, s ukupno 991 vezom u moru i 206 na kopnu, te hotelom.

Foto: Marina Polesana