Pulse-63-Electric-RIB-from-RS-Electric-Boats2

Novi električni gumenjak

RS Electric Boats je predstavio novi model Pulse 63, mali električni gumenjak u četiri različite izvedbe

RS Electric Boats, sestrinska kompanija britanskog proizvođača malih sportskih jedrilica, RS Sailing, razvio je novu i veću verziju njihova modela Pulse 58, električnog gumenjaka s integriranim električnim pogonom predstavljenim na sajmu u Düsseldorfu prošle godine. Novi Pulse 63 je evolucija 58-ice, s brojnim inovativnim izmjenama. Nova verzija je malo veća, broji 6,3 m duljine, s efikasnijim trupom koji je napravljen tako da je smanjen otpor u vodi, što mu je povećalo ubrzanje u odnosu na prethodni model.

Pulse 63 pruža i malo više otvorenog prostora, zbog izmicanja pogona više prema krmi. Hyperdrive baterijski sklop snage 46 kW, pruža do 400 volti koje pokreću RAD Hubless Rim Drive, kojima postiže brže ubrzanje, bolju okretnost uz manje održavanja, kao i domet u odnosu na količinu potrošene energije. Model je dostupan u četiri različite kategorije, za rekreativnu upotrebu Leisure, za komercijalnu Commercial, zatim za treninge, Coaching verzija, te Superyacht gdje izveden kao električni tender za velike brodove. U gradnji modela Pulse 63, RS Electric koristi održive materijale, te je cijeli proces gradnje s nultom stopom emisije plinova.

Gradi se bez neugodnih isparavanja, bez rizika prolijevanja ulja, a baterije se mogu do kraja napuniti za 8 sati na vezu tijekom noći, ili u samo 50 minuta preko trofaznog punjača. Proizvođač tvrdi da su troškovi održavanja ovog plovila vrlo mali. Detaljnije o novom modelu možete pročitati na službenoj internetskoj stranici.

rs electric 63 – 886