Salona38_2

Najnovija jedrilica iz solinskog škvera predstavlja prvi model u novoj seriji performance cruisera. Uz postojeću Salonu 38, škver AD Brodovi upustio se u veliki poduhvat kada je započet rad na uzbudljivom novom projektu gradnje potpuno novog plovila od 38 stopa. Ante Radas, direktor škvera, objasnio je da je Salona 38 postigla veliki uspjeh na tržištu te je još uvijek vrlo popularna, kao i da ova veličina plovila daje najbolju vrijednost za novac te je izvrstan izbor za svakoga tko voli istinski užitak jedrenja.

To su bili dovoljni razlozi za odluku o početku novog projekta, modela Salona 380, jedrilice koja je potpuno drugačija od svoje prethodnice. Sportske, vrlo jasne i elegantne linije trupa i palube krase ovaj cruiser-racer baziran na projektu optimiziranom za ORC & IRC premjere, a koji potpisuje cijenjeni Maurizio Cossutti iz studija Cossutti Yacht Design. Jedrilica se gradi u skladu sa strogim standardima registra Germanischer Lloyd u kategoriji Ocean A.

Konstrukcija 380-ice također koristi jednake visokotehnološke razvojne i građevne tehnike kao i ostali modeli Salona, što znači tehnologiju vakuumske infuzije i inoksnu rešetku, a sve kako bi se omogućile maksimalne performanse, udobnost i sigurnost na moru.