noa1

Kroz proces prirodne selekcije “majka priroda” konstantno unaprjeđuje i prilagođava svoje kreacije već milijunima godina te je stoga najbolji učitelj istraživačima, znanstvenicima i inovatorima. Tvorbene strukture biljaka i životinja, njihovi nebrojeni procesi poput fotosinteze, rasta ili kretanja, te mnogi drugi aspekti živih bića na našem planetu, savršeno su “isprojektirani” i prilagođeni vlastitoj funkciji u različitim uvjetima da nam još uvijek nije poznato kako je to moguće. Priroda stoga još uvijek krije mnoge tajne u koje pokušavamo proniknuti kako bismo olakšali i unaprijedili život na zemlji.

Projekt NOA temelji se upravo na ovim činjenicama, a njegova misija bila je stvoriti jedinstveni proizvod za pomorsku industriju koristeći revolucionarnu inovaciju valovitog propulzijskog gibanja koje imitira kretanje lignje i drugih živih bića. Istraživači koji sudjeluju u ovom projektu razvijaju tri različita proizvoda namijenjena različitim tržišnim nišama, ali koristeći istu temeljnu revolucionarnu tehnologiju naziva NOA Drive.

To su proizvodi pod nazivom NOA Odyssey – namijenjen tržišnom sektoru ronilačkih propulzijskih pomagala (rekreativnih i profesionalnih), NOA Sentinel – predviđen za tržište podvodne tehnologije dronova i prikupljanja podataka, te NOA Cruiser koji bi trebao unijeti revoluciju u sektor plovila za sport i razonodu.

noa2

noa3