Mercedes_E_1

Nova E-klasa Cabriolet najmlađi je član Mercedes-Benzove potpuno obnovljene obitelji E-klase čime nastavlja svoju dugu tradiciju proizvodnje kabrioleta visokih performansi s klasičnim mekanim krovom. Kada se on podigne automobil ima siluetu E-klase Coupé te se ističe jednakim izražajnim proporcijama i čistim, vrlo elegantnim dizajnom, dok sa spuštenim krovom i u potpunosti uvučenim prozorima ipak ima jedinstveni karakter. Istaknuti prednji kraj s izvučenim poklopcem motora ističe dinamičnost, dok zategnuti mekani krov s izduženim bokovima harmonično prelazi u mišićavi stražnji kraj i potvrđuje sportski karakter ovog četverosjeda.

Mekani, potpuno automatski akustični krov dostupan je u tamnosmeđoj, tamnoplavoj, tamnocrvenoj ili crnoj boji, a njegova višeslojna struktura sa sofisticiranom izolacijom smanjuje buku vjetra i vožnje te ga čini prikladnim za cjelogodišnju uporabu. Ujedno zadovoljava standardne visoke kvalitete u smislu dugotrajnosti i uporabe, te se može u potpunosti otvoriti i zatvoriti unutar 20 sekundi do brzine od 50 km/h. Pritom kapacitet prtljažnika od 385 litara (310 sa spuštenim krovom) nudi visoku razinu svakodnevne praktičnosti, a stražnja klupa može se preklopiti u omjeru 50:50.

Unutrašnjost ima jasan osnovni oblik te materijale izuzetno visoke kvalitete i završne obrade koji ističu sportski karakter automobila. Dva opcijski dostupna 12,3-inčna zaslona visoke rezolucije stapaju se ispod dijeljenog staklenog pokrova te se čini kao da lebde, dok vozač može birati između tri različita stila virtualnih instrumenata: Classic, Sport i Progressive. Bazni model kombinira dva okrugla instrumenta i 7-inčni zaslon u boji sa središnjim zaslonom dijagonale 8,4 inča.

Vozač pritom ima nekoliko opcija za upravljanje instrumentima, multimedijskim sustavom i drugim funkcijama i to putem dodirne kontrole na upravljaču, dodirne površine koja prepoznaje rukopis i Controller na središnjoj konzoli, Linguatronic sustava glasovnih naredbi i tipki za direktan pristup. Luksuzna sjedala za sva četiri putnika imaju specijalni karakter individualnih sjedišta, dok integralna sportska sjedala uključuju čvrste bočne potpore, integrirane naslone za glavu i opcijski Airscarf sustav grijanja u razini vrata putnika te Aircap električnu zaštitu od propuha.

U ponudi je nekoliko snažnih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora, po prvi put uključujući izvedbe s 4Matic stalnim pogonom na sve kotače. Osim toga, standardno se svi modeli opremaju 9G-Tronic devet-stupanjskim automatskim mjenjačem, a ovjes je projektiran da osigura agilni užitak u vožnji kao i jako udobnu vožnju. 15 je milimetara niži u odnosu na limuzinsku izvedbu, dok je kao opcija dostupan na jednaki način spušteni Dynamic Body Control ovjes s podesivom tvrdoćom te Air Body Control višekomorni zračni ovjes.

Uporabom Dynamic Select prekidača vozač ne samo da može odabrati različite karakteristike ovjesa, nego također i druge postavke vozila kao što su odaziv na pritisak papučice gasa, ECO start/stop funkcija, trenutak prebacivanja automatskog mjenjača i više. Kao član obitelji E-klase novi Cabriolet ujedno nudi sve poznate značajke kao što je Active Brake Assist sustav, Driving Assistance paket s dodatno razvijenim Active Distance Assist Distronic sustavom uključujući Active Steering Assist, Magic Vision Control učinkoviti sustav pranja/brisanja vjetrobrana itd.

Mercedesovi inženjeri tijekom razvoja su poduzeli specifične mjere kako bi kompenzirali smanjenje krutosti karoserije, pa su strukturu školjke učinili izuzetno krutom, omogućavajući visoku razinu dinamike vožnje. Zadržana je inteligentna lagana konstrukcija s aluminijskim hibridnim dizajnom, pa Cabriolet ne samo da zadovoljava sve trenutne nacionalne i međunarodne zahtjeve sigurnosti, nego i rigoroznije interne Mercedes-Benzove sigurnosne standarde.

Potpuna integracija pametnog telefona moguća je preko opcijskog Comand Online informacijsko-zabavnog sustava koji predstavlja novu eru umrežavanja i digitalizacije uz bežično punjenje i spajanje na vanjsku antenu vozila. Kao alternativa dostupan je informacijsko-zabavni sustav Audio 20 USB s Bluetooth hands-free sustavom te spajanjem s internetom i primanjem prometnih informacija. Dodatna značajka udobnosti je nova usluga Concierge Service koja funkcionira u 20 država u Europi putem osobnog asistenta.