2017-Mazda6_Sedan_Action_12

Jesenas je kompanija iz Hirošime predstavila obnovljenu Mazdu6 za 2017. godinu u poznatim sedan i wagon inačicama. Automobil su opremili s nekoliko važnih novih značajki kao što je G-Vectoring Control (GVC), sustav Skyactiv-Vehicle Dynamics te posljednjim inačicama dizelske tehnologije, aktivnih sigurnosnih sistema kao i unaprijeđenom funkcionalnošću. Ujedno, brojnim malim detaljima dobiven je još bolji premium osjećaj te se vodilo računa kako se poznati užitak u vožnji ne bi kompromitirao još boljom praktičnošću i uglađenošću.
GVC tehnologija omogućuje integralnu kontrolu upravljanja motorom, prijenosa snage i šasije, a kako bi se produbila povezanost vozača i automobila po principu japanske filozofije Jinba Ittai. To se očituje u revolucionarnoj ideji unaprjeđenja ponašanja šasije u savršenom skladu s radom motora, te je to prva tehnologija koja prilagođava okretni moment motora kao odgovor na način upravljanja svakog vozača.
Pogonski sustav i dalje sadrži poznate Skyactive motore, dva benzinca Skyactive-G 2.0 u izvedbama od 145 i 165 KS te Skyactive-G 2.5 sa 192 KS, kao i dvije izvedbe dizelaša Skyactive-D 2.2 sa 150 ili 175 KS, a koji se uparuju s automatskim ili ručnim mjenjačima. Dizelaš je opremljen trima inovativnim sustavima koji podižu responzivnost motora i smanjuju buku: High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother te Natural Sound Frequency Control. Buka je smanjena i poboljšanjem izolacije kabine uz bolje brtvljenje vrata, smanjene tolerancije između panela te nova laminirana stakla.
Dizajnerska unaprjeđenja upravljačke pozicije uključuju novi dizajn kola upravljača, novi head-up zaslon Active Driving Display više rezolucije u boji, kao i 4.6-inčni TFT LCD multifunkcionalni ekran. Iako već poznata po izvanrednoj razini pasivne sigurnosti, Mazda6 sada je dostupna s cijelom paletom i-Activsense aktivne sigurnosne tehnologije koja uključuje Traffic Sign Recognition te sustav Advanced Smart City Brake Support.