marex1

Marex 310 Sun Cruiser

Kabriolet brodica nudi varijabilni ambijent kokpita, a dizajnom se ne predstavlja drugačijom nego što jest

Na testiranje smo se uputili početkom svibnja, a vrijeme je bilo tipično za to doba godine. Krenuli smo iz Zagreba gdje je bilo mračno i oblačno, pa promjenjivo kroz Gorski kotar, da bismo izlaskom iz Tuhobića naletjeli na još oblaka unatoč prognozi da će biti vedro. Srećom, prognoza DHMZ-a bila je točna i dolaskom u Novi Vinodolski dobili smo naručeno vrijeme, sunčano uz pokoji oblačić i gotovo pa ravno more, bez vjetra.

Za sve vremenske prilike

Tekst sam započeo meteorološkim prilikama jer su, između ostalog, važne za razumijevanje stanja mora kod testiranja brodice, ali više zbog toga što je riječ o kabriolet maloj jahti koja je kao stvorena za izazovne vremenske prilike kakve dolaze u ovo doba godine. Na rivi ispred recepcije nove marine u Novom Vinodolskom, čekala nas je Skandinavka, ljepotica od 10 metara, koja nas je osvojila na prvi pogled, a nakon što smo je upoznali ubrzo smo se uvjerili da je okretna, udobna i ekonomična.

marex3

Kupovina broda, kao i automobila, na neki način odražava osobnost. Marex 310 Sun Cruiser stoga pristaje gospodi koja vole udobnost, nenapadnu profinjenost, ali i avanturu, jer uz 400 konjskih snaga koje razvijaju dva DPS Volvo Penta D3-200 motora sa Z-nogama, postižu solidnih 30-ak čvorova, a u plovnoj brzini ne treba brinuti o potrošnji. Iako pokriva dobar dio značajki koje tražimo kod nekoliko različitih tipova brodica, nepristojno bi bilo kazati da se radi o univerzalnoj brodici.

Dizajnom prava Skandinavka, ova Marex 310 SC jednostavna je i moderna brodica bez agresivnih linija. Ugodna oku i istovremeno vrlo funkcionalna mala jahta za ozbiljne đite, idealna za obiteljska druženja, plovidbu s prijateljima, pa i za jednodnevne izlete, sportske ribolovne avanture ili jednostavno za opuštanje i uživanje u moru. (…) Više pročitajte u 260. broju Mora.

marex2