klopa1

Ono što morate znati, murina je masna riba, a s kožom ćete imati problema ma kako oštar nož bio. Sve polako zamotajte, ne zaboravite da koža ostaje iznutra, i učvrstite čačkalicama.

kapari1

Rastu u pukotinama stijena pustih otoka, rastu i na starim zidovima ili, od čega se konzervatorima diže kosa na glavi, na starim zidinama primorskih gradova, po zidinama tvrđava, crkvi i palača

juha

Daleko je ova juha od one krepke goveđe ili kokošje, ali je lagana i može se jesti vruća, topla ili mlaka i podjednako je ukusna. U juhu je dobro zakuhati tjesteninu, a najbolji odabir su peneti.

papica2

Možda ćete sumnjičavo zavrtjeti glavom, začepiti nos i prekriti oči, ali savjet vam je − ne brzajte. Dodajte režanj češnjaka pa klinčić, papar u zrnu, naribani muškatni oraščić, smričke, list kadulje…

spiza2

Mogu biti glavno jelo, ali i prilog koji se dobro sljubljuje sa svim mesnim jelima, a bome ni kombinacija s ribom s gradela nije za baciti. Na čistom maslinovom ulju
pirjajte narezanu kapulu, najbolje luk srebrenac. Početak može biti i drugačiji. Na maslinovo ulje dodajte na manje kockice narezan krumpir. A gdje su tikvice?

Articoka-1

Prstima odvojite laticu po laticu, provucite je preko zubi i usana. Jezikom pokupite krušne mrvice, pa nježno ostružite malo bijelo zadebljanje na kraju latice.

klopa1

Pred nama je ljeto, a to je stađun od skuši! Ako vam se posrećispremite
njihove odreske uvaljane u jaje i brašno

klopa2

Uz srdelu se ispijalo obilje bevande uz zagarantirani učinak – opuštanje, veselje i barem na tren zaborav teške svakodnevnice

gof2

Do Zagreba imam vremena smisliti kako ga pripremiti. Ribu dobro zalijte maslinovim uljem, a onda je dva, tri puta preokrenite tako da se ulje i začini dobro rasporede po njoj