
Časna riječ
U DeListešu je kao da si došao kod Zdravka doma gdje kužinava s ekipom. Gori vatra, on kuha, svi su dobre volje i pomalo pomažu, jedan guli kapulu, drugi čisti ribu
More magazin već je dvadeset osam godina vodeća revija u Hrvatskoj kad je o plovidbi i plovilima riječ. Autori tekstova i fotografija žive i razumiju more.
U DeListešu je kao da si došao kod Zdravka doma gdje kužinava s ekipom. Gori vatra, on kuha, svi su dobre volje i pomalo pomažu, jedan guli kapulu, drugi čisti ribu
U kultnoj hvarskoj uvali s pogledom na ljetnikovac Kasandrića i kulaf gostili smo se tek ulovljenim molićima, kozicama i lignjicama.
Služio je za vraćanje usluga, za posebnu zahvalu ili je s njim tek trebalo izmoliti neku molbu, neku želju ili da svemogući zatvore jedno oko. Najbolji je mladi car masom do 3 kg, ali ne odričite se ni većeg.
Rijetko smo se gdje tako ugodno osjećali kao na terasi ovog bistroa. A usput smo i jako dobro blagovali.
Tu ćete blagovati povrće iz obližnjeg vrta, osladiti se morskim delicijama ulovljenim pred kućom i uz to stalno će vas pratiti široki osmijeh.
Ovdje se kuha uvijek po domaći i domaće namirnice. Riba, škampi, školjke i sve drugomora biti friško! Sve je pripremljeno onako kako se desetljećima pripremalo u išćanskoj obitelji Brok!
Brat i sestra iz Valuna već su četvrta generacija u obitelji koja baštini jednu od najstarijih creskih gostionica u kojoj se sve iz mora jede po recepturi njihove none
Tek na pola osmog desetljeća veliki kogo Marko Prižmić, pun života i volje za druženjem, gosti prijatelje i namjernike u dnu luke ubavog elafitskog mjestašca
Ivo Frka u sedamnaest godina stvorio je na tragovima davne obiteljske gostionice uspješan restoran i pri tomu od pomorca postao kuhar i restorater. Posjetili smo ga početkom ljeta, uživali u razgovoru i objedu.
U arboretumu Meneghellovih, tik ponad plaže skrio se Đenkov Toto’s. Taj intimni prostor sve je po malo, restoran, lounge bar i mjesto za predah. Do Đenka me ovoga svibnja put naveo dva puta u svega par dana
Malostonski ugostitelji su ne odričući se tradicije krenuli u avanturu
osvajanja najviših japanskih gastronomskih vrhunaca. I ne samo da su uspjeli u tome nego su još ponešto našeg i dodali
Kad se nađete na sedmom nebu, vjerojatno vam ništa više od toga ne treba. A nama je uz to još Slaven Radovčić servirao i objed za sjećanje pa ljetošnje doživljaje i susrete s njim s užitkom s vama rado dijelimo