alcarte1

U plovidbi Mljetskim kanalom ne propuštam priliku zastati u Trsteniku, sjesti na terasu Vitaceae, naručiti riblji objed i čašu vina

alla1

U DeListešu je kao da si došao kod Zdravka doma gdje kužinava s ekipom. Gori vatra, on kuha, svi su dobre volje i pomalo pomažu, jedan guli kapulu, drugi čisti ribu

zubatac

Služio je za vraćanje usluga, za posebnu zahvalu ili je s njim tek trebalo izmoliti neku molbu, neku želju ili da svemogući zatvore jedno oko. Najbolji je mladi car masom do 3 kg, ali ne odričite se ni većeg.

alacarte1

Ovdje se kuha uvijek po domaći i domaće namirnice. Riba, škampi, školjke i sve drugomora biti friško! Sve je pripremljeno onako kako se desetljećima pripremalo u išćanskoj obitelji Brok!

a-la-carte1

Brat i sestra iz Valuna već su četvrta generacija u obitelji koja baštini jednu od najstarijih creskih gostionica u kojoj se sve iz mora jede po recepturi njihove none

À-la-carte-1

Tek na pola osmog desetljeća veliki kogo Marko Prižmić, pun života i volje za druženjem, gosti prijatelje i namjernike u dnu luke ubavog elafitskog mjestašca

DSC_6548

Ivo Frka u sedamnaest godina stvorio je na tragovima davne obiteljske gostionice uspješan restoran i pri tomu od pomorca postao kuhar i restorater. Posjetili smo ga početkom ljeta, uživali u razgovoru i objedu.

DSC06713

U arboretumu Meneghellovih, tik ponad plaže skrio se Đenkov Toto’s. Taj intimni prostor sve je po malo, restoran, lounge bar i mjesto za predah. Do Đenka me ovoga svibnja put naveo dva puta u svega par dana