leidi2

Kreativnost, inovacija i pošten rad. Leidi 660 nastavak je niza uspješnih prethodnica, a sigurno će biti zanimljiva svakome tko traži pouzdanu brodicu za posao ili inspirativan odmor na moru.
Čekanje se isplatilo. Tako bismo otprilike mogli sažeti naš prvi susret s posljednjom “gospođicom” iz poznatoga pulskog škvera Leidi, modelom 660. A susreli smo je krajem rujna na sajmu u Rijeci nakon što smo je čekali još od početka proljeća, jer na naš prvi zakazani susret nije uspjela doći zahvaljujući dobavljačima opreme koji su probili obećane rokove. Zatim je stiglo ljeto te su prva dva dovršena primjerka odmah isporučena nestrpljivim vlasnicima kako bi što prije zaplovili, no kako se ono kaže “treća – sreća”, pa je treći primjerak Leidi 660 napokon stigao u naše ruke.
Prvi dojam koji smo stekli vidjevši Leidi 660 kako se ljuljuška na gatu Karoline Riječke, bio je da se “gospođica uozbiljila”, ako uzmemo u obzir da je temelj za njezin razvoj bila Leidi 600. No da ne bi bilo zabune, time ne tvrdimo da je Leidi 600 “neozbiljna”, što svjedoči i činjenica da i dalje ostaje u ponudi škvera, a novi model također nikako nije samo njezina “redizajnirana i dorađena” verzija. Iako, naravno, nosi lako uočljiv “DNA” ostalih dvaju modela između kojih se pozicionira veličinom, što je jasno vidljivo prije svega po vanjskom izgledu, to je dovoljno samosvojna brodica sa svojim specifičnostima i kvalitetama.
Dizajnerska je prepoznatljivost odnosno pripadnost Leidi gami, dakle, neupitna, no linije su dosta mekše i suvremenije po uzoru na veću 800-icu. No i dalje uz dobrodošlu, nešto manju dozu tradicionalnog, retro štiha koji naglašava okomita pramčana statva i lagano prema pramcu rastuća linija palube. Odlično joj pristaje i dvobojna kombinacija, i to u dvije krem-nijanse koje su praktički postale zaštitni znak škvera te ovu opciju mnogi naručuju, a zanimljivo je da su lijeva i desna bočna strana asimetrične jer se na desnoj nalaze dva okrugla prozorčića umjesto jednog, što zapravo otkriva odvojeni zahodski odjeljak.

leidi1