PYI

Kriza polučila dobre akcije

U nesigurna vremena osiguravajuća kuća specijalizirana za plovila ponudila je izdašan poklon za svoje kasko osiguranike.

Dobra vijest za nautičare koji ne mogu do svojih brodova! Premium Yacht Insurance by Jack Šurija i EmergenSea svojim klijentima pomažu u doba koronavirusa besplatnim dodatnim uslugama pregleda broda i, kako su to nazvali, punokrvnom asistencijom na moru uz EmergenSea.

Vlasnicima plovila koji zbog zabrana kretanja ne mogu do svojih brodova nude mogućnost da na njihov zahtjev pregledaju brod na vezu. Pregled uključuje provjeru kako je vezano plovilo, jesu li bokobrani pravilno postavljeni i je li sve drugo na palubi u redu. Na taj način vlasnici dobivaju kratki izvještaj I nekoliko fotografija plovila. Ova usluga je besplatna, a ako vlasnici zatraže više informacija o svom plovilu, moguće je dogovoriti i pregled unutrašnjosti plovila, paljenje motora, prozračivanje, punjenje baterija i ostale usluge.

Druga usluga, koju su nazvali Punokrvna asistencija na moru uz EmergenSea odnosi se na pomoć u plovidbi. Dakle, za one koji se odluče na krstarenje, što su uvjereni da će ubrzo biti, kroz kasko policu osiguranja poklanjaju Standardni paket asistencije tvrtke EmergenSea za 2020. godinu. U priopćenju objašnjavaju kako se pod Punokrvnom asistencijom na moru misli na to da umjesto malih gratis paketa koje se uobičajeno nude u sklopu akcija, oni nude najbogatiji PYI paket asistencije renomirane tvrtke za pomoć na Jadranu, s 21 bazom uključujući Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru. Tvrtka EmergenSea iza sebe ima 12 godina iskustva, a što je najvažnije, dokazan su pouzdani partner u spašavanju plovila PYI osiguranika. Suradnja je započela 2008. godine, a nastavila se uz blisku suradnju posljednjih šest godina kada je dogovoreno da svi PYI osiguranici imaju 30 posto popusta na usluge EmergenSea.

U vremenu kada je puno toga nesigurno, dobro je biti osiguran, a usluge EmergenSea punokrvne asistencije uključuju tegalj do 10 nautičkih milja, pratnju plovila do 10 nautičkih milja, uvođenje plovila na vez, lakše odsukavanje, ronjenje do 30 minuta, dostavu goriva ili dijelova te transfer do dva putnika. Uvjet za ostvarenje ovih pogodnosti je, navode u priopćenju, da plovilo služi za nekomercijalnu upotrebu.