honda-BF23_EU

Japanska kompanija upravo je na sajmu u Southamptonu predstavila unaprijeđen prvi, najmanji motor iz svoje palete izvanbrodskih motora, model BF 2.3 KS, s ciljem još lakšeg korištenja.
Novosti uključuju veći spremnik goriva za 10% (1.1 litru) što omogućuje duže korištenje te novi dizajn čepa za gorivo, što ga čini lakšim i sigurnijim za otvaranje prilikom točenja goriva. Ujedno, redizajniranjem kape motor je usklađen s ostatkom palete izvanbrodskih motora. Ostale promjene uključuju novi čep za ispust ulja, crijevo goriva po EPA standardu te kućište kvačila što pospješuje sistem ispuha.
Pouzdan i tih, ovaj motor također nudi četveroslojnu zaštitu od slane vode i UV zračenja, ali i najoptimalniji omjer snage i težine u svojoj klasi. Blok motora ima jedan cilindar promjera 45 mm i hoda klipa 36 mm, što daje zapremninu od 57 cm3. Krasi ga poboljšano zračno hlađenje te centrifugalno kvačilo omjera 2.42:1. S preporučenim maksimalnim brojem okretaja između 5000 i 6000, motor postiže snagu od 2.3 KS pri 5500 okretaja.