Hanse-388-Cannes

Hanse Yachts krajem srpnja pustio je u javnost vijest o četiri nove jedrilice koje daju uvid u budućnost škvera, osnovanog 1993. godine kada je njegova uspješna priča započela modelom Hanse 291. Otad do danas stalno su predstavljani novi modeli i inovacije, a Hanse je oblikovao ne samo svoju poslovnu filozofiju već i dobar dio nautičke industrije, te je postao jedan od najvećih brodograditelja plovila za razonodu na svijetu. Četiri noviteta označuju novu eru marke i osiguravaju put u budućnost uz nastojanje za još bržim, udobnijim, luksuznijim jedrilicama jednostavnijim za korištenje.

Veliki dizajnerski projekti uvijek su rezultat velikih vizija dizajnera. Četiri novorazvijene jedrilice, osim što se temelje na četiri prethodna modela, temelje se i na četiri elementa iz stare Grčke (vatra, voda, zrak i zemlja) te su odlično iskorišteni kako bi se suočili s elementima na moru. Vatra znači sunce i svjetlo koji su neophodni za nezaboravan doživljaj mora te su važan dio svakog krstarenja. Noviteti su stoga razvijeni posebno prilagođeni suncu pa imaju velike staklene površine i prozore u svim prostorijama u potpalublju.

Voda znači da su svi trupovi savršeno hidrodinamički projektirani u studiju Judel/Vrolijk & co s unaprijed balansiranim listovima kormila i vitkim kobilicama L-oblika kako bi performanse u vjetar bile još bolje. Zrak simbolizira da je pokretni zrak element koji pokreće sve nas, a kako bi se dodatno naglasio Hanse plovila opremljena su višim jarbolima i većim jedriljem. To osigurava još veću brzinu plovidbe i manje sati rada motora, a ako vjetar pojača velika površina jedara lako se i brzo može smanjiti uz napor samo jedne osobe koristeći sustav kraćenja jedra sa samo jednim konopom.

Zemlja je naš dom i uvijek nas ponovo očarava svim svojim bojama i oblicima. Tijekom ljeta Hanse postaje dom za obitelj i prijatelje kojima pruža veliku udobnost i moderan dizajn. Zbog toga je angažirana tvrtka Roseo Design koja je zaslužna za još višu kvalitetu interijera i još bolji dizajnerski koncept s još više luksuza i atraktivnih detalja. Sve četiri jedrilice uskoro će zaploviti, a svjetsku premijeru imat će na sajmu nautike u Cannesu početkom rujna.

Hanse 348 najmanji je brod u predstavljenoj floti, ali nudi jednaku razinu luksuza i vrijednosti kao njezine veće sestre, dok joj čist i jasan oblik palube daje sportski izgled, a horizontalan panoramski prozor u salonu nadopunjuje pozitivan dojam. Hanse 388 sa svojih šest prozora na trupu, što je rijetkost u klasi od 38 stopa, u elegantan salon propušta mnogo dnevnog svjetla, a uz površinu jedrilja od 67,5 kvadrata istovremeno je atraktivan i brz.

Hanse 418 osim visoke opute te po mjeri “krojenog” interijera također se ističe raskošnim bočnim i palubnim prozorima kod ulaza u kabinu čime je definitivno jedinstvena u klasi. Najveći brod nove flote, Hanse 548, opremljen je pak garažom za pomoćnu brodicu, T-Top krovićem iznad kokpita, dvostrukim pramčanim štrajem te s čak 12 prozora na trupu, čime jasno daje do znanja koliko luksuzno može biti krstarenje na brodu od 55 stopa. Novi koncept ove jahte već je dobio pohvale od stručnjaka i prije predstavljanja, a krasi ga interijer s finim materijalima te moderno uređenje, pa je već nominiran za titulu Europskog broda godine 2018.

www.hanseyachts.hr