gs48-3

Talijanski škver Cantiere del Pardo predstavio je novi Grand Soleil 48. Novi futuristički model od 48 stopa dolazi u dvije inačice: Performance i Race, a plod je suradnje sa studiom Nauta Yacht Design koja je dizajnirala palubu i interijere te navalnim arhitektom Marcom Lostruzzijem. Grand Soleil već je 45 godina sinonim za vrhunske racer cruisere, koji objedinjuju vrhunske performanse s luksuzom ispod palube i suvremenim stilom kada je dizajn u pitanju. Novi GS 48 nije izuzetak.

Kupci na raspolaganju imaju široku paletu opcija kako bi prema svojim željama prilagodili jedrilicu za krstarenje ili regatavanje. Bezkompromisni ljubitelji brzine imaju i inovativnu opciju odabira lakšeg drva, čime se štedi 40 posto u težini namještaja. Također, dijelovi namještaja na brodu jednostavno se mogu ukloniti da bi brod bio u regatnom modu te kasnije jednako lako vratiti za opušteno i udobno krstarenje.

Novi GS 48 bio je važan projekt za brodogradilište Cantiere del Pardo, pa su korišteni samo najkvalitetniji materijali i najbolje tehnike izrade. Svaki kupac individualno može birati kako će njegov GS 48 biti napravljen – infuzijom epoksija i stakloplastike ili epoksija i karbonskih vlakana. Paluba je jedan od najinteresantnijih segmenata nove jedrilice i tu se vide najveće razlike između opcija Race i Performance. U Race inačici moguće je dobiti šest ili osam vinčeva, hidraulički sistem koji kontrolira prednji štraj i puno duži baštun kako bi površina jedrilja bila veća kada se jedri niz vjetar. U verziji Performace, četiri vinča postavljena su blizu kormilarskog mjesta, a dio standardne opreme je i self tacking sistem za flok, pa jedrilicom jednostavno može upravljati i samac ili dvočlana posada. Trenutno su u produkciji četiri nove jedrilice Grand Soleil 48, od čega se dvije izrađuju u karbonu.