fp1

Slijedeći uspjeh prošle godine predstavljenog modela MY 44, u škveru Fountaine Pajot odlučili su nastaviti suradnju s renomiranim studijem specijaliziranim za dizajn luksuznih plovila, talijanskom tvrtkom Pierangelo Andreani Yacht Design. Stoga su joj ponovo povjerili dizajniranje nove uzdanice od 40 stopa, dok je projekt trupa još jednom vrhunski odradio Daniel Andrieu, specijalist za motorna plovila s dugim iskustvom u poslu koji će osigurati izvrsne performanse i pomorstvenost.

Fountaine Pajot MY 40 tako učvršćuje seriju motornih jahti te zadržava sve hvaljene karakteristike modela MY 44 koji je u siječnju osvojio prestižnu nagradu za Europski motorni brod godine. Dakle, dizajn eksterijera i interijera ostaje prepoznatljiv i vrlo elegantan unatoč nešto višoj silueti zbog hardtopa nad flybridgeom, dok je volumen unutarnjeg prostora nenadmašan u klasi motornih jahti od 40 stopa dužine. To znači da je vlasnička kabina raskošnih dimenzija i udobnosti jer zauzima cijeli jedan trup te ima vlastiti, zaseban ulaz i nevjerojatno veliku kupaonicu. Na raspolaganju za goste tu su još dvije kabine koje dijele drugu kupaonicu.

Iz luksuznog salona pruža se panoramski pogled od 360 stupnjeva okolo plovila, a izvedba kuhinje, dinete i upravljačke pozicije teško da će ikoga ostaviti ravnodušnim. Jednako je i s velikodušnim flybridgeom te pramčanom palubom na kojima ne nedostaje prostora i sadržaja za opuštanje i uživanje na moru. Širinu bočnih prolaza te komociju pramca, kokpita i krmene platforme također ne treba posebno naglašavati.

U plovidbi će se MY 40 istaknuti efikasnošću i stabilnošću u svim uvjetima, ali i vrlo velikom doplovu pri umjerenim brzinama plovidbe. Za sve to brine pogon koji uključuje dvije Volvo Penta IPS350 jedinice s po 260 KS.

www.fountaine-pajot-croatia.com