navetta 75 1

Flagship za 20. rođendan

Dvadesetu godinu brodogradilišta, Absolute Yachts proslavio najavom novog i ujedno najvećeg modela u ponudi – Navetta 75

Najveći primjerak iz segmenta Navetta nastavlja koncept započet na prethodnom Navetta 68. Riječ je o luksuznim jahtama s izdašnim volumenom zatvorenog prostora, terasastim razinama na krmi od dobro osmišljenog Beach Cluba, preko klasične palubne razine do isturenog letećeg mosta. Navetta 75 logično nudi još više prostora od 68-ice, ali i od Navetta 73 zbog drugačijeg rasporeda interijera, s naglaskom na vlasničku kabinu u visokoj provi s golemim zatamnjenim prozorima u bokovima trupa.

Linija trupa je moderna „V-Warp hull“ s oštrom V provom koja prelazi u ravnu krmu, a služi da efikasno probijanje valova i brže izglisiravanje s poravnanjem, odnosno smanjenje otpora kod brže vožnje. Radi stvaranja dodatnog prostora u salonu, ono što je na ovakvom tipu jahte obično centralni zatvoreni dio, na Navetti 75 nalazi se gotovo pa na provi. Na samoj provi je klasično sunčalište koje se na prvu doima nesrazmjerno malo, no ne zaboravimo kako ova jahta broji gotovo 23 m duljine.

K tome, veća sunčališta smještena su na letećem mostu, kokpitu i beach club platformi, što je dobro rješenje za one koji se žele izolirati od znatiželjnih pogleda. Radi se o jahti koja zadovoljava sve potrebe jedne jahte te veličine, moderno obremenjena, suvremenog dizajna, s gomilom pametno osmišljenih detalja i najsuvremenijim pogonom i ostalim sustavima koji omogućuju bezbrižan i luksuzan boravak u plovidbi.

Foto: Absolute Yachts