emergensea

EmergenSea otvorio nove baze

Zadarska tvrtka za spašavanje i pomoć na moru, pokriva cijeli Jadran, a posljednja nova baza je u Marini Punat na otoku Krku

Tvrtka za spašavanje na moru, EmergenSea otvorila je novu bazu u marini Punat, na otoku Krku. Ovo im je druga nova baza koju su otvorili za sezonu 2021. uz onu u marini Veli Rat, a s ukupno 21 bazom, te 4 ureda u Puli, Puntu, Zadru, Biogradu i Braču, pokrivaju cijelu obalu Jadrana, uključujući i Crnu Goru, te Sloveniju. Zapadna obala Jadrana također je pokrivena u suradnji s talijanskom mrežom, SeaAssist.

U dogovoru s marinom Punat, klijenti marine dobivaju besplatnu pomoć na moru u krugu 3 nm od marine te 20 posto popusta na usluge u čitavoj mreži ES-a, što je kažu nam iz EmergenSea prva takva usluga na Jadranu, a istu uslugu prepoznala je i marina Kornati u Biogradu.

Nova baza zapošljava dva skipera i djelatnicu u uredu. Posada u Puntu raspolaže plovilom ALSORM, gumenjakom ojačanog aluminijskog trupa posebno konstruiranim prema uputama EmergenSea mreže. Gumenjak postiže maksimalnih 40 čvorova brzine uz izvanbrodski motor Honda 250.

Iz tvrtke EmergenSea, kazuju nam da razvoj njihove flote traje 13 godina, te su ostvarili suradnju s brodograditeljem Highfield, s kojim su razvili personalizirani SAR model na bazi postojećeg Highfield Patrol 860. Njihovu uslugu mogu dobiti svi koji se nađu na moru, bez obzira na članstvo, no naravno, s godišnjim članstvom klijenti dobivaju besplatnu uslugu, na što mogu ostvariti popust ugovaranjem osiguranja kod određenih osiguravateljskih kuća.

Towing_Java WhatsApp Image 2021-05-18 at 23.49.29