Dufour520GL_1

Projektant Umberto Felci zajedno s inženjerskim timom Dufoura obznanili su pritom vrlo zanimljiva iznenađenja za novu jedrilicu, koju su razvili na temelju 512-ice da obogati temeljne vrijednosti jedne jahte na jedra: funkcionalnost, udobnost i sigurnost. Zbog toga 520 Grand Large predstavlja veliki korak pri razvoju Dufour jedrilica te je osuđen na uspjeh, čemu će zasigurno pomoći i jedinstvena paleta boja za seriju Grand Large.

Estetski i funkcionalno dizajn je podignut na još privlačniju razinu uz brojnije i još veće bokaporte koje propuštaju mnogo prirodnog svjetla u interijer suvremenog stila. U skladu s Grand Large filozofijom kokpit je zatvoren krmenom klupom koja skriva još jednu prednost – praktični vanjski roštilj i sudoper. Osim toga novi stol u kokpitu sadrži hladnjak u obliku ladice obujma 39 litara, a središnji dio krmene klupe zakreće se za 180 stupnjeva stvarajući dodatnu sjedaću površinu. Upravljačka stanica opremljena je elegantnom i funkcionalnom konzolom s navigacijskom opre­mom. Skiper će pritom, osim potpune kontrole nad plovilom i navigacijom, profitirati i od fiksnih naslona montiranih na kutnu ogradicu na koje se može udobno nasloniti. A na krmi se nalazi i ekskluzivna inovacija u obliku dvostruke platforme za kupanje, otvorive u dvije razine daljinskom komandom.

U interijeru se ističe mogućnost odabira tikovine za panele te podnice u stilu parketa, ali i nove meke obloge bočnih stranica s integriranim sjenilima. Novi su i luksuzni jastuci te lijepi modularni stol u salonu na električno namjestivoj nozi u čak tri pozicije. Arhitektura pramčane kabine je u potpunosti nova s brojnim bočnim modulima, pristupom ležaju s tri strane te okviru od fine tkanine. Praktičnost otkrivaju dvije utičnice 220V s USB priključkom te prekidačima na uzglavlju, LED svjetla u ormarima te podna svjetla za ugođaj.

Krmene kabine također nude unaprijeđeni raspored s mogućnošću dva odvojena ležaja i dodatnim modulom za dvostruki ležaj, posebna bočna spremišta, također po dvije 220V/USB utičnice i LED svjetla u ormarima. U kupaonicama novosti uključuju radnu površinu od Coriana, dizajnerske umivaonike, slavine, tuševe i pribor. Dobre performanse jamči površina jedara od 100,8 m2, ili osnovni motor sa 75 KS, odnosno opcijski sa 110 KS.

www.dufour-yachts.com