Dehler34_4

Stoga, kako bi se bolje proslavila 30. godišnjica rođenja legende nego predstavljanjem novog modela istog imena? Najnoviji Dehler 34 moderna je jedrilica sportskih linija i samouvjerenog nastupa, a dizajnirao ju je “kućni” studio judel / vrolijk & co, poznat po brzim i okretnim plovilima suvremenog koncepta. Kao i kod ostalih Dehler modela, sportske jedriličarske karakteristike od glavnog su značaja: okomit pramac zajedno s kratkim prevjesom na krmi stvara dugačku vodnu liniju što omogućuje najveće moguće brzine za danu dužinu.

Karl Dehler, direktor razvoja, vrlo je uzbuđen zbog nove jedrilice te tvrdi da će biti pravo remek-djelo. Razvijena je kao luksuzni performance-cruiser s nevjerojatnom ponudom prostora, visinom interijera i velikodušnim spremnicima. Izrazito sportski orijentirani jedriličari moći će plovilo nadograditi svime što požele, čime će dobiti još bolje performanse. No čak je i standardni model ojačan karbonskom rešetkom Dehler Carbon Cage, čime je stvorena sjajna osnova za nadograđivanje. Ova inovacija u serijskoj gradnji znači da trup pruža 20% veću krutost i tako omogućuje značajno bolje performanse pri jedrenju u vjetar.

Dužina plovila iznosi 10,70, a vodne linije 9,60 m, uz širinu od 3,60 m. Dostupne su čak tri izvedbe kobilice, natjecateljska T-oblika i gaza 2,10 m, te dvije L-oblika i gaza 1,95 odnosno 1,55 m. Za upravljanje služi rudo kormila odnosno dva kola, a za pogon tu je standardni Volvo Penta od 18 KS. Prvi primjerak bit će porinut u kolovozu ove godine.

www.dehler.hr