d42

De Antonio Yachts D42

Testirali smo luksuznu brzu brodicu koja može služiti i kao pomoćno plovilo superjahti

Zaplovili smo De Antonio Yachts D42. Walkaround koji osim ljepote i velike snage nudi mnoštvo pametno dizajnerskih rješenja i mogućnosti. Ne skrivajući uzore u brendovima poput Pardo Yachts, Fjord i drugi, španjolsko brodogradilište je napravilo iznimnu, atraktivnu brzu brodicu za vikend-izlete do udaljenih otočnih oaza. Riječ je o modernoj i brzoj vikend-jahtici, stvorenoj za privatne tulume, bijeg od plaža masovnog turizma ili kao suport brodica za superjahte.

Da je D42 lijepa, vidljivo je i s fotografija, pa smo se krajem lipnja odlučili zaputiti do Marine Baotić u Segetu Donjem, gdje De Antonio Yachts ima svoje hrvatsko zastupništvo i provjeriti kakva je brodica uživo te kako se ponaša na moru. Već s pasarele smo slutili da će prijepodne koje je pred nama biti potpuna potvrda naših očekivanja i to se do kraja testiranja ispostavilo točnim. Kao i svaki put kada odlazimo s testiranja, bude mi krivo što nemamo više vremena, uzeti koji dan i napraviti đitu. S D42 bi bilo poželjno da volimo posjećivati mjesta gdje se tulumari, pa da pozovemo i društvo, jer ovo je brodica upravo za takve stvari.

d42-1
d42-2

Moderna, udobna, zabavna, brza i prostrana, te prilično atraktivna jahta duga 12,8 m, za svega desetak minuta nas je ispeljala ispred trogirskog akvatorija gdje smo isprobali kako se ponaša u uvjetima relativno mirnog mora s kratkim malim valićima i zaostacima marete laganog maestrala od kojih 5 čvorova. Dizajn i pametna inženjerska rješenja koja nudi D42 od presudne su važnosti na ovoj brodici, a najveće iznenađenje je ono sekundarne prirode za ovakvu brodicu — prostranost interijera, kao i skladišnog prostora u vanjskom dijelu brodice. (…) Više pročitajte u novom, 261. broju Mora.

Tekst i foto: Teo Marević