biggame1

Iako je lov na plavorepu tunu, iglune, iglane, luce i lampuge u najčuvenijoj jadranskoj ribarskoj luci ove godine organiziran u posljednji tren, natjecanje je u svim

segmentima požnjelo uspjeh: na­stupile su čak 32 posade iz deset zemalja, s vrlo iskusnim i efikasnim ribolovcima, a u tri lovna dana uhvaćeno je, a uglavnom i pušteno s udice 90 velikih riba, najčešće tuna od 30-ak pa do 63,5 kilograma koliko je težila najveća, što je izvrstan rezultat čak i za ribolov u tradicionalno bogatom komiškom akvatoriju. Podsjetimo, big game u Komiži već je bio postao tradicionalan, od 2011. godine održano je šest natjecanja, no prošle godine nositelj manifestacije, klub Big game Croatia iz Splita, koji vodi Boris Županović, natjecanje je odlučio preseliti u Rogoznicu. Komižani su se međutim brzo sabrali i organizirali, pa je na inicijativu Tončija Bozanića obnovljeno natjecanje Big game Komiža, iza kojega su zdušno stali Grad Komiža, lokalna Turistička zajednica i tvrtka Nautički centar, a kao klupski nositelj manifestacije ponudio se sportsko-ribolovni klub Big game Dubrovnik, na čijem čelu je komiški zet Maro Sekula.

biggame2

Komiški lov na plavorepu tunu podržali su i sponzori pa je tako glavni pokrovitelj Garmin osigurao vrijednu nagradu za pobjednika − GPS komplet za brod, odnosno ploter sa sonderom i dodatnom kamerom, poznati umjetnik Zvonimir Mihanović, i sam sudionik big gamea na svojemu brodu Matejuška, donirao je vrijednu grafiku “Daleki otok“ za drugoplasiranu posadu, dok je za trećeplasirane bila rezervirana penta Honda Marine koju je osigurao Fred Bobek. Big game u Komiži sponzorski i organizacijski pomogao je i Dario Marjan iz Nave, pionir sportskog tunolova u Hrvatskoj, a obol su dale i brojne druge tvrtke. Lovilo se po već ustaljenom receptu – sva tri dana natjecanja ribolovce bi u ranim jutarnjim satima čekala pripremljena ješka, iz Komiže se isplovljavalo u osam sati, ribolov je trajao od 9 do 17 sati, u 18:30 na rasporedu je bilo vaganje ulova na rivi, a u večernjim satima slijedila je zajednička  večera za sve sudionike, te zabavno- glazbeni program.

biggame3