glumacka1

Ajde, napokon smo preuzeli brodove u Zadru i uputili se u Marinu Preko. Već prvi pogled na more transformira izraze lica – izmučeni Autobahn putnici preobražavaju se u vesele mornare, koji skakuću po molu oko brodova. Opušteni početak ovogodišnje predstave − prve reprize Glumačke regate.

U Marini Preko sve je već bilo spremno, za to su se pobrinuli djelatnici marine, Turističke zajednice i Općine Preko. Pozdravi, prozivke, podjela posada po brodovima i dodjela poklon-vrećica s proizvodima donatora, objava terminskog plana za drugi dan − sve je rutinski odrađeno zahvaljujući iskustvu stečenom prošle godine.

U međuvremenu zavladala je glad. Srećom se Ljubica, iz restorana Pacifik, i te kako dobro pripremila na udar devedesetak gladnih duša. Na stolu je buknulo vrlo ukusno šarenilo morske hrane u najrazličitijim izdanjima… Stvarno se potrudila. Dok uzvanici kruže oko bogate trpeze i traže delicije koje još nisu kušali, binski meštri pripremaju pozornicu, bend What the funk postavlja instrumente, a dječja glumačka družina Maretići iz Preka nestrpljivo se zagrijava iščekujući svoj prvi nastup pred pravim glumcima koje su do sada vidjeli samo na televiziji i filmskome platnu. (Više pročitajte u Moru.)

glumacka2

glumacka3