Antares_6

Premijerno su prikazani u prosincu na sajmu u Parizu, a to su modeli Antares 6 i 9 kojima se dovršava kompletna obnova ove popularne serije. Karakterizira ih unaprijeđena praktičnost te još veća pažnja posvećena detaljima.

Antares 6 najmanji je u seriji brodica sa zatvorenom kormilarnicom, no svejedno vjerno slijedi koncept koji je u posljed­njih 40 godina postigao značajan uspjeh. Uz naglašenu sigurnost, šestica je idealna za razne namjene, od kraćih izleta, preko ribolova do višednevnih krstarenja. Optimizirana je za udoban prijevoz šest osoba te se ističe modernim izgledom. Praktičnost se u kokpitu očituje u pomičnim klupama s mnogo spremišnog prostora, ali i u brojnim rukohvatima za lako i sigurno kretanje palubom.

Iz kormilarnice vidljivost u plovidbi je odlična, a kabina s potpalubljem čini jednu cjelinu dok je odvojen samo zahod. To daje osjećaj prostranosti pa će tri ili četiri osobe komotno moći prespavati, dok mala kuhinja i dineta olakšavaju svakodnevicu. Posljednja generacija trupa nudi stabilnost i upravljivost, a za pogon se ugrađuje motor do maksimalno 115 KS.

Antares 9 s druge je strane ultimativni weekender s još pri­vlačnijim detaljima i većom udobnošću koji pozivaju na boravak na moru. Modernih i trendovskih linija, te uz odličnu opremu i funkcionalnost, u vrhu je klase po svim osobinama. Stoga nudi dvije odvojene kabine, kupaonicu te kuhinju, čime višednevna krstarenja s obitelji ili prijateljima postaju užitak. Pritom se opušteno može boraviti i u velikom kokpitu s klupom U-oblika koja učas postaje sunčalište.

Unaprijeđen je i doplov zbog velikog spremnika goriva od 600 litara, kao i zbog 160 litara vode. Salon je okupan prirodnom svjetlošću. Tu je i dineta za četiri osobe, a skiper će posebno cijeniti bočna klizna vratašca uz upravljačku poziciju. Antares 9 ima patentirani Airstep trup koji se suvereno ponaša na valovima te nudi veliki užitak u plovidbi, posebice ako je opremljen najsnažnijim pogonom s dva motora po 200 KS.

www.beneteauboats.com.hr