bavaria1

Bavaria Virtess 420 Fly

Plovili smo motornjakom koji svoju dugovječnost zahvaljuje dobro pogođenom ukusu ciljane skupine kupaca

Njemački brodograditelj Bavaria Yachts oduvijek je bilo sinonim za value for money. Osobito kad se radi o brodovima namijenjenim nautičarima koji će dva puta obrnuti svaki euro prije negoli ga potroše. Zato je bilo sasvim logično da su se novi vlasnici koji su škver kupili, nakon što je prije tri godine upao u poteškoće, vratili korijenima i proizvodni program motornih brodova usmjerili na one jahte koje su racionalnost zamjenjivale luksuzom.

bavaria2

Izuzetak je jedino R 55. Kupnjom linije Neo od Greenlinea koju su preimenovali u Vida dodatno su ojačali prisutnost u segmentu desetmetarskih motornih brodica. Jedna je od odlika racionalnih brodograditelja da modele zadržavaju dugo u proizvodnji razvijajući ih onako kako se mijenjaju trendovi, ali ne dirajući u osnovnu strukturu. Dobar primjer takvog izbora je i dvanaestmetarska jahtica Virtess 420 koja se gradi u inačicama Coupe i Fly i koja će dogodine zaokružiti desetljeće u programu gradnje bavarskog škvera.

Tu dugovječnost Virtess zahvaljuje dobro oblikovanom proizvodu koji pogađa mentalitet ciljane skupine kupaca. U Bavarijinom fokusu sigurno nisu pomodni nautičari koji moraju biti viđeni, kupuju trendovske brodove kojima ispunjavaju rive u St. Tropezu, Porto Cervu ili našem Hvaru. (…) Više pročitajte u 259. broju Mora.