Michael_Müller_CEO_Bavaria Yachts

Nakon tromjesečnog mandata izvršnog direktora za prodaju i marketing, Michael Müller je postavljen za novog glavnog izvršnog direktora (CEO) i odgovoran je za aktivnosti cijele grupe, uključujući Bavariju Yachtbau GmbH u Njemačkoj i Nautitech Catamarans SAS u Francuskoj. Ta je pozicija prethodno bila slobodna. Dr. Ralph Kudla iz CMP Capital Management Partnera, koji zastupaju i savjetuju investicijski dionički fond koji je kupio posrnulog bavarskog brodograditelja, delegiran je u Upravni odbor gdje je odgovoran za financije i kontrolu Bavaria Yachts-a kao glavni službenik za restrukturiranje (CRO).

Diplomirani inženjer Michael Müller je star 62 godine i radio je za različite proizvođačke brandove. Iskusni menadžer već je uspješno surađivao s timom CMP-a na drugim projektima. Müller i čitav tim trenutno su usredotočeni na čim učinkovitije isporuke naručenih plovila za sezonu isporuke 2019. godine. Važno im je održati kvalitetu i obećane rokove isporuke, kako bi brodovi po narudžbi ušli u more već na proljeće. Osim toga, rade na tehnološkim poboljšanjima proizvodnih linija u Giebelstadtu. U tu je svrhu upravljački tim ojačan dodatkom dva iskusna voditelja proizvoda – Pascal Kuhn za jedrilice i Siep Keizer za motorne jahte. Müller posebno radi na jačanju suradnje s dealerima koji zastupaju brand nastojeći osnažiti mrežu mrežu i čim više ju integrirati u budući razvoj Bavarije.

Bavaria Yachts Group trenutno zapošljava 800 ljudi. U stalnom radnom odnosu u Giebelstadtu zaposleno je 550 radnika, kao i oko 50 privremenih zaposlenika. Nautitech Catamarans SAS zapošljava 250 ljudi u Rochefortu u Francuskoj.

IMG_3650 copy