BavariaC65_1

To će biti najveća jahta ikad sagrađena u kompaniji Bavaria Yachts, a proces njezine konstrukcije već je započeo dok su prve probne plovidbe planirane za jesen. Ovom jedrilicom s Cossuttijevim potpisom Bavaria donosi još jedan svjež i zanimljiv proizvod u brzorastući segment velikih produkcijskih jedrilica dužine od 55 do 70 stopa. Naime, 65-ica zadivljuje kako palubom tako i potpalubljem zahvaljujući svojem elegantnom i modernom dizajnu, ali i mogućnošću visokog stupnja personalizacije prema željama svakog pojedinog vlasnika s brojnim različitim opcijama izbora rasporeda interijera.

Jedrilica predstavlja remek-djelo dizajna, inženjerstva i tehnologije, te je projektirana za jedriličare koji od svog plovila imaju visoka očekivanja. Njezine su brzina i pouzdanost pri jedrenju impresivne, a čak i na duljim krstarenjima 65-icom može upravljati vrlo mali broj članova posade, pa čak i samo jedan skiper. Klasificirana je kao fast-cruiser te također predstavlja izvrstan izbor za oceansko jedrenje po svim morima svijeta od, recimo, Cannesa do Nice ili od Hamburga do Kariba.

Čiste linije njezina trupa, ravna, široka i čista paluba te sportska oputa karakteriziraju dizajn nove Bavarije. Veliki prozori na trupu elegantno nadopunjuju sportski profil jedrilice dajući dodatnu dozu dinamičnosti, dok se u takav izgled sjajno uklapaju pravilne, jednostavne linije od kojih se posebno ističe uska prozorska traka koja krasi nadgrađe od jarbola do kokpita. Ogromna, XXL krmena platforma otvaranjem otkriva garažu za pomoćnu brodicu te omogućuje idealno mjesto za kupanje, pripremu za ronjenje ili samo za uživanje u suncu. Osim prostora za jet-tender u garaži ima mnogo mjesta i za raznu drugu opremu.

Pogled na tehničku specifikaciju najveće Bavarije odmah otkriva savršenu ravnotežu između elegantnog dizajna, velikodušne ponude prostora, visoke razine pouzdanosti na moru te sportskih jedriličarskih mogućnosti koje omogućuje gaz od 3,5 metara te raskošna površina jedara. Uz glavno jedro od 118 kvadrata, nudi se genova od 95 ili samopreletni flok od 77 m2, ali i CodeZero od 185 ili genaker od 288 m2.

Uz dužinu od 19,45 i širinu od 5,40 metara C65 ima vrlo aerodinamičnu pojavu, no ispod palube riječ je o nečem potpuno drugačijem. Bilo u izvedbi s tri ili četiri kabine, sa skiperskom kabinom u pramcu, ova jedrilica je nevjerojatno darežljiva što se tiče prostora pa i vrlo luksuzna. Time se potvrđuje vizija škvera koji želi graditi najbolje jahte u svojoj klasi, a 65-ica je prva sagrađena jedrilica projektirana upravo s tom vizijom na pameti.

www.bavariayachts.com