bavariac57_1

Najveću Bavaria jedrilicu krase inovativan dizajn, pametan raspored prostora, visokokvalitetna oprema i gradnja te impresivne performanse, a time C57 postavlja nove standarde ne samo za škver. Ovo plovilo bit će nova prekretnica za Bavaria Yachts, drugo najveće brodogradilište serijske gradnje. Premijera je zakazana za siječanj 2017. i sajam Boot u Düsseldorfu.
Elegantne linije trupa, ogromna površina jedara te visoke performanse kao i ostale brojne karakteristike nastale su u talijanskom projektnom uredu Cossutti Yacht Design. Maurizio Cossutti i partner Alessandro Ganz poznati su po svojim prekrasnim i brzim jedrilicama, no nisu projektirali samo uspješne regatijere već i serijske krstaše koji svake godine pobjeđuju na izborima za brod godine.
S površinom jedara od 136 m2 C57 obećava odlične jedriličarske karakteristike. Uz dva lista kormila pritom se lakoćom drži na željenom kursu. Niz vjetar pogonsku snagu daje genaker od 232 m2 koj otkriva cjelokupni potencijal modernog trupa.
Dizajn kokpita je revolucionaran, pa dvije upravljačke konzole nude odličnu vidljivost. Odmah uz njih nalaze se četiri moćna vinča kojima jedra može trimati i sam kormilar, a to znači da brodom jednostavno i lako može upravljati mali broj članova posade. Posada i gosti mogu uživati u jedrenju za stolom u kokpitu koji se ujedno spušta pretvarajući kokpit u lounge prostor. Dva prostora za opuštanje nalaze se na natkabini te na pramcu.
Mogućnosti pri dizajnerskom uređenju i odabiru rasporeda potpalublja Bavarije C57 su bezbrojne. Trokabinska izvedba ima vlasničku kabinu u pramcu te dvije kabine za goste u krmi. Osim ove nude se još dvije opcije s četiri ili pet kabina, od kojih jedna ima krevete na kat. Ta kabina može se urediti i kao dodatna kupaonica ili kao veliko spremište.
U pramcu se mogu odabrati dvije odvojene kabine s vlastitim kupaonicama, a dodatna kabina za posadu na zahtjev se uređuje u vrhu pramca. Vlasnička kabina ne ostavlja niti jednu želju neispunjenom: kingsize krevet, privatna kupaonica, odvojena tuš-kabina te mnogo spremišnog prostora dio su standardnog projekta. Dvije kabine za goste u krmi također sadrže veliki dvostruki ležaj koji se učas može podijeliti na dva zasebna.