Azimut-Grande-35METRI-Running-(1)

Grupacija Azimut Benetti jedna je od najvećih i najpoznatijih svjetskih kompanija za gradnju jahti u rasponu od desetak do preko 100 metara dužine. Veliko iskustvo, duga tradicija i ekspertiza u tom specifičnom biznisu, uz povećanju potražnju za megajahtama, omogućili su grupaciji da mnogo lakše prebrode krizu, a čim su počele naznake oporavka snažno su krenuli u razvoj novih, suvremenih modela koji im sada omogućuju daljnji rast i napredak. Prvi rezultati poslovanja za 2017. godinu su vrlo optimistični te govore o porastu prometa za nemalih 15 posto, a najavljene su investicije u iznosu od čak 60 milijuna eura u sljedeće tri godine.

To je obznanjeno na jesenskom nautičkom sajmu u Cannesu gdje je grupacija Azimut Benetti izložila čak 19 jahti, od kojih su čak četiri imale svjetsku premijeru. Ujedno je otkrivena nova strategija poslovanja pod nazivom “La Dolce Vita 3.0” koja slavi luksuz, životni stil “joie de vivre”, kulturu Made in Italy te besprimjernu kvalitetu nadopunjenu najsuvremenijom tehnologijom i inovacijama. A jedna od glavnih inovacija kojom Azimut Benetti prednjači s obzirom na konkurenciju jest karbonska tehnologija odnosno obilna upotreba karbonskih vlakana pri gradnji svojih plovila čime se dobivaju brojne prednosti poput manje težine, veće efikasnosti, nižeg težišta, boljih plovidbenih svojstava…

G35METRI-Salon-6

Jedan od noviteta iz Cannesa jest i najveća jahta izašla iz škvera Azimut Yachts, član ekskluzivne serije Grande Collection, a svojim imenom Azimut Grande 35 Metri jasno daje do znanja koliko se proteže u dužinu. Oslanjajući se na Azimutovu tehnologiju gradnje uz obilatu upotrebu karbonskih vlakana te stručnost Stefana Righinija, koji je definirao koncept i dizajnirao vanjski izgled, ova jahta predstavlja remek-djelo suvremenog stila pa osim jedinstvenog oblikovanja i iskoristivosti prostora nudi i rješenja bez presedana za plovilo te veličine.

Osnovna arhitektura temelji se na konceptu trupa Wide Body i Raised Pilot House, što podrazumijeva interijer na glavnoj palubi preko cijele širine trupa odnosno za “pola kata” izdignutu kormilarnicu. Sve to, zajedno s iznimno velikim panoramskim prozorima u punoj visini na pramcu kao i u salonu, nije narušilo vrhunsku eleganciju eksterijera, a istovremeno je iskusnim i spretnim Righinijevim dizajnerskim potezima dobiven dobrodošao dinamičan stil. Jedinstvena je u toj kategoriji i opcija odabira dodatne palube namijenjene sunčanju od gotovo 30 kvadratnih metara na trećoj razini, uz pristup s krmene strane gornje palube. Pritom ovo rješenje ne utječe na ravnotežu volumena te je zadržana ukupna dinamičnost profila.

G35METRI-Running-6