ac1

Riječ je o još jednom povijesno i međunarodno cijenjenom klubu koji će stajati iza Stars & Stripes Teama. Tako sada boje Sjedinjenih Američkih Država brane dva tima jer se već ranije prihvaćen izazov America’ Magic Teama. Ime Stars & Stripes Team USA blagoslovio je i sam Dennis Conner, Mr America’s Cup, koji je predvodio tim koji je s tim imenom četiri puta osvojio Auld Mag, a dva puta ju gubio.

Utemeljen 1929. godine, Long Beach Yacht Club poznat je po organizaciji Congressional Cupa, jednoj od najcjenjenijih natjecanja izvan America’s Cupa.

Dvije ključne osobe u novom Stars & Stripes Teamu su suosnivač Mike Buckley i bivši svjetski prvak u match raceu Taylor Canfield koji je pobjednik i posljednjeg izdanja Congressional Cupa. Čitav život sanjao je nastup u America’s Cupu i uvjeren je da će do proljeća 2021. biti posve spremni.

Tim je već objavio nekoliko ključnih ljudi. Justin Shaffer predsjednik je tima, uz njega će biti Tod Reynolds, a posebni savjetnik, Melinda Erkelens sudjelovala je u pet kampanja America’s Cupa. Na čelu projektnog tima je JB Braun koji je bio dio Oracle Team USA u 2013..i 2017. Stars & Stripes Team USA već je počeo graditi svoju AC75 jedrilicu u Michiganu, proces gradnje koji je ubrzavao projektni i tehnološki paket kupljen od Emirates Team New Zealanda.

ac2