massivit-10000-automated-tooling-system

10 nagrada i 3 priznanja

 Američki sajam IBEX nije se održao zbog uragana, ali nagrade su dodijeljene proizvođačima u virtualnom događaju

Dolaskom uragana Ian, organizatori američkog nautičkog B2B sajma IBEX bili su primorani otkazati događaj što se pokazalo kao pametna odluka. Florida je u danima kada je sajam trebao biti održan pogođena uraganom stoljeća, kako su ga opisali nakon udara na gradove sjeverno i južno od Tampe. Nakon dvije covid godine organizatori su najavljivali jedan od najboljih sajamskih izdanja do sad, no sve se promijenilo nekoliko dana uoči održavanja kada je uragan pogodio Kubu te se počeo kretati sjeverno, prema zapadnoj obali Floride.

Ipak, poučeni iskustvom iz covid razdoblja, našlo se načina za održavanjem virtualnih konferencija, a jedan od najiščekivanijih događaja sajma ipak je održan virtualno. Predstavljeno je 13 dobitnika IBEX Innovation Awards tijekom Online Industry Breakfast događaja.

International BoatBuilders’ Exhibition and Conference jučer su objavili dobitnike IBEX Innovation Awards Program 2022, pod vodstvom udruženja National Marine Manufacturers Association (NMMA) i žirijem kojeg čini Boating Writers International (BWI). Suci su ocjenjivali gotovo 70 proizvoda i odabrali pobjednike u 10 kategorija i 3 dobitnika počasnih priznanja.

Svi proizvodi izloženi su u virtualnoj izložbi IBEX Online Experience. Najveći sajam za profesionalce u nautičkoj industriji je u vlasništvu spomenutog udruženja NMMA i RAI Amsterdam čiji je europski sajam Metstrade u Amsterdamu najveći B2B sajam nautičke industrije.

Dobitnici po kategorijama su:

Održavanje brodova

Tvrtka ElectroSea i njihov ElectroStrainer „Ova pametna kombinacija elektrolize slane vode i filtera (sirove) vode smanjuje obrastanje unutar sustava vodenog hlađenja,“ objasnio je sudac Phil Gutowski

elecetro sea

 

Brodograditeljske metode i materijali

Tvrtka Massivit 3D i njihov Massivit 10000 Additive Tooling System, za kojeg je sutkinja Julia Carleton rekla da drastično pojednostavljuje proces proizvodnje kompleksnih kalupa. Kombinira 3D tehnologiju dodavanja za stvaranje grubog vanjskog kalupa topljivog u vodi, impregnaciju, foto-termičku obradu ubrizgane smjese, čime se proces ubrzava za 80 posto.

massivit-10000-automated-tooling-system

Softver i hardver za brodogradilišta i marine

Tvrtka Radian IoT proizvela je GPS Monitoring Solution i Saas platformu za prikupljanje i praćenje, spremanje i obradu podataka u Cloudu, a može unaprijediti informacijski sustav brodograditelja, dealera, dostavnih kompanija, banaka, osiguravateljskih društava i pomorskih kompanija s praćenjem stanja inventara uživo.

radian IoT

Palubna oprema

Tvrtka Overboard Technologies napravila je Overboard Pro Mounted Fish Dehooker. Kako i samo ime kaže, riječ je o fiksnom alatu za brže, lakše i sigurnije skidanje udica namijenjen sportskim, ali i drugim ribolovcima.

overboard

Električni sustavi

Egis Mobile Electric ima novi pametni relej uređaj XD Series Triple Flex Relay/ACR/LVD w/Knob vrlo jednostavnog oblika s bogatim izborom funkcionalnosti. Modularni pristup dodatno smanjuje kompleksnost instalacije.

Relay

Namještaj i dijelovi interijera

Tvrtka Kenyon International Inc. nagrađena je za njihov VDC Grill, električni roštilj s vlastitom baterijom od 48 v, s mogućnosti preciznog podešavanja temperature. Nema goriva, otvorene vatre i dima, prijenosan je, malih dimenzija i praktičan za male brodice ili kampere, a ima i funkciju zatvaranja poklopca roštilja.

vdc grill

Mehanički sustavi

Tvrtka Seakeeper Inc. dobitnica je nagrade za njihov Seakeeper Ride, inovativan automatski sustav za trim interceptora pomoću kojih brod zadržava ravnu putanju na valovima.

intercept

Proizvodnja elektroničke opreme

Tvrtka Garmin USA dobitnik je nagrade za Garmin Surround View Camera System, sustav koji integrira 6 kamera za pregled iz ptičje perspektive tijekom pristajanja broda na gat.

garmin

Propulzija

Tvrtka QM Group dobila je nagradu za AccuThurst, integrirani sustav s 4 potisnika i kontrolnim uređajem, namijenjen pontonskim brodicama.

qm accuthrusta

Sigurnosna oprema

Tvrtka PYI Inc. nagrađena je za Revolve, inovativni dizajn mezomarinera s mogućnosti zarolavanja. Nakon korištenja skine se poklopac, a tuba se zarola u klupko veličine šalice za čaj.

revolve-boat-hook-blog-img

Počasna priznanja dobile su tvrtka Navico Group za njihovu sklopivu antenu PowerBase & Antena, i ista tvrtka za novu seriju brodskih punjača za baterije ProMariner i ProTournamentElite, te tvrtke Minn Kota / Humminbird / Cannon za MEGA Live Imaging Target Lock integrirani sustav za fiksaciju pozicije brodice pomoću sonara, kamere i trolling motora.

Piše: Teo Marević